A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Урочисті заходи до Дня Соборності Ураїни

Дата: 22.01.2020 10:56
Кількість переглядів: 490

В історії становлення незалежності нашої країни особливе місце займає день 22 січня 1919 року. Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. З цієї нагоди день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою українці відзначають  як   День соборності України.

До цієї видатної події в бібліотеках та загальноосвітніх закладах району пройшли цикли заходів, метою яких є формування національної свідомості та виховання  почуття патріотизму у підростаючого покоління.

У бібліотеках оформлено тематичні виставки та перегляди літератури: «Соборність України – від ідеї до сьогодення», «Україно! Соборна державо, сонценосна колиска моя», «Моя соборна Україна».

Сьогодні, на базі Марківської центральної бібліотеки відбулись урочистості з нагоди Дня Соборності України, в яких взяли участь представники органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, громадськості, установ, підприємств, організацій району.

Після урочистого відкриття зборів до присутніх звернулась від імені селищного голови Марківської селищної ради Ігоря Дзюби, секретар Надія Кривошлик, яка привітала присутніх із знаменним для всіх українців святом – Днем Соборності України, закликала до єдності та порозуміння, до спрямування всіх зусиль на реалізацію завдань, спрямованих на покращення життя. Зі словами привітання також виступили заступник голови районної ради Галина Худик та начальник відділу культури Марківської райдержадміністрації Олександр Богдашка. За активну громадську позицію грамотою відзначили депутата районної ради Наталія Тищенко.

Під час заходу присутні переглянули відео-ролик історичних подій 22 січня 1919 року, де були окреслені найважливіші віхи в історії нашої держави та названі знаменні постаті, що навічно вкарбувалися в життєву спадщину української нації.

Вихованці Марківського центру дитячої творчості порадували всіх яскравим виступом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь