Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Відбулися урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ з Афганістану

Дата: 15.02.2020 12:07
Кількість переглядів: 1058

Фото без описуЗ кожним роком все далі й далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності та вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.

Тридцять один рік тому сотні сімей, родин, де підростали майбутні солдати, з полегшенням зітхнули. 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Саме пам'ять про страшні події афганської війни збирає щороку в лютому воїнів-інтернаціоналістів нашого району в селищі Марківка.

З гіркотою у душі й болем у серці кладуть цього дня учасники бойових дій квіти до підніжжя пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам та на могили своїх побратимів, вшановують їх пам'ять хвилиною мовчання.

Не порушуючи традицій, так і було цьогоріч. Напередодні учасники бойових дій відвідали могили загиблих і померлих побратимів у населених пунктах району.

Героїчний подвиг воїнів зібралися вшанувати урочисто в залі засідань за участі керівництва району та селища, воїнів-інтернаціоналістів, представників трудових колективів, ветеранських організацій та громадськості.

Із побажаннями добра і здоров’я, мирного неба звернулися до присутніх селищний голова Марківської селищної ради Ігор Дзюба, голова районної спілки воїнів-інтернаціоналістів, підполковник Іван Левченко, голова Марківської райдержадміністрації Костянтин Тимунь, голова районної ради Андрій Лигута, військовий комісар Марківського ОРВК, підполковник Юрій Шемякін, помічник народного депутата Сергія Шахова, Юлія Тимошенко.

За хоробрість і відвагу, високу громадянську відповідальність, чесне й сумлінне виконання військової присяги, примноження авторитету України як країни-миротворця, воїни-інтернаціоналісти були відзначені обласними та районними грамотами.

Чудовим подарунком для всіх присутніх став тематичний концерт у виконанні аматорів районної сцени. В ході концертної програми на адресу афганців лунали щирі, теплі слова. Також були вручені святкові листівки у виконанні учнів загальноосвітніх закладів району, дбайливо підготовані заздалегідь до свята. По закінченні урочистостей всі присутні вирушили святковою ходою до пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам, де були покладені вінки та квіти в знак глибокої шани, поваги та вдячності…

 Війна - найбезглуздіше, найсмертоносніше, найруйнівніше та найстрашніше, що могли придумати люди. Необхідно залишити в минулому такий спосіб боротьби за владу, залишити війну в історичних романах та кінокартинах, адже вона несе лише смерті, нестерпний біль, голод, втрати, гіркі сльози, страждання, тяжке горе, самотність.

Честь і слава вам, шановні ветерани Афганістану! Ми пам’ятаємо і завжди пам’ятатимемо про кожного воїна-інтернаціоналіста.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь