A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ МАРКІВЩИНИ!!!

Дата: 10.03.2020 11:11
Кількість переглядів: 591

Фото без описуОстанніми роками спалювання навесні сухої трави, рослинних залишків та побутового сміття набуло масштабних розмірів. З приходом весни господарі розводять вогнища аби спалити сухе листя, суху траву чи сміття.

Це, зазвичай, призводить до підвищення показника кількості пожеж в природних екосистемах, та не зважаючи на численні застереження рятувальників - населення продовжує нехтувати заходами пожежної безпеки.

Тільки за березень Марківським міськрайонним відділом ГУ ДСНС України в Луганській області, ДПРЧ-23, вже зафіксовано БЛИЗЬКО 20 пожеж саме на відкритій території, причиною виникнення яких стало необережне поводження з вогнем, або умисне знищення вогнем сухої рослинності, сміття на відритій території. До виникнення пожеж в екосистемах призводять неконтрольоване випалювання сухої рослинності, очерету, необережне поводження громадян з вогнем під час відпочинку та проведення сільськогосподарських робіт на присадибних ділянках. Це, в свою чергу стає причиною поширення вогню на лісові масиви і зелені насадження, житлові будинки та господарські споруди. Внаслідок цього наносяться значні матеріальні та екологічні збитки. В стоповій зоні і лісах гинуть тварини, для яких це середовище є домівкою.

Служба порятунку закликає вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Пам'ятайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню.

Під час відпочинку на природі, необхідно пам'ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров'ю.

Відповідальність за порушення цієї норми є передбачена Кодексом про адміністративні правопорушення, що тягне за собою накладання штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-340грн.) і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1190 грн.), (ст.77-1 КУпАП). Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, тягне за собою накладання штрафу на громадян від двадцяти до сорока (340-680 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від сімдесяти до ста (1190-1700 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Згідно рішення №28-4/2018 від 01 березня 2018 року 28 сесії Марківської селищної ради «Про затвердження Правил благоустрою в смт Марківка» заборонено розводити вогнища, спалювати сміття, виробничі та побутові відходи на територіях підприємств організацій і населених пунктів, у контейнерах для сміття та організованих звалищах.

Кримінальним кодексом України передбачена кримінальна відповідальність за дії, які призводять до виникнення пожеж на об’єктах рослинного світу. Так ст.245 КК України передбачена відповідальність у вигляді штрафу, обмеження волі на строк від двох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк. Якщо такі дії спричинять загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, — відповідальність передбачена у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років. Звертаємо увагу, що дії, які спричинять вказані пожежі не обов’язково передбачають умисність скоєння вказаного злочину, тобто за необережне поводження з вогнем, яке спричинить вказані наслідки наступає також відповідальність.

Люди, схаменіться, не знищуйте своїми лихими діями те, що нам надала природа! Адже це дім, де живемо ми та наші діти! Тільки подумайте, що ви залишите після себе прийдешньому поколінню!!!


Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь