A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

На позачерговій сесії Марківської селищної ради особливу увагу приділили виділенню асигнувань закладам медицини на непередбачені витрати в умовах карантину

Дата: 03.04.2020 16:56
Кількість переглядів: 525

Фото без описуСьогодні відбулось пленарне засідання чотирнадцятої (позачергової) сесії Марківської селищної ради сьомого скликання, яке традиційно провів селищний голова Марківської селищної ради Ігор Дзюба.

На сесію прибуло 21 депутат із 26-ти. Також у заході участь взяли керівники комунальних підприємств, працівники органів місцевого самоврядування. На порядку денному розглядалося 8 питань.

  1. Про внесення змін до Програми розвитку надання соціальних послуг у Марківській селищній раді на 2020-2022 роки.
  2. Про введення до штатного розпису комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Марківської селищної ради додатково 2,0 штатної одиниці соціального робітника у відділенні соціальної допомоги вдома з 01 квітня 2020 року (Доповідала в.о. директора КУ «Центр надання соціальних послуг» Марківської селищної ради Марківського району Луганської області Оксана Гармаш).
  3. Про введення додаткових 3,0 штатних одиниць до штатного розпису сільських будинків культури та сільських клубів Марківської селищної ради з 01 квітня 2020 року (Доповідала начальник відділу культури Марківської селищної ради Ольга Стрижаченко).
  4. По введення додаткових 1,10 штатних одиниць до штатного розпису КДНЗ (ясла-садок) «Надія» с. Курячівка з 01.04.2020 року (Доповідав начальник відділу освіти Марківської селищної ради Анатолій Бородавка).
  5. Про внесення змін до структури та штатного розпису Марківської селищної ради та її виконавчого комітету (доповідала секретар Марківської селищної ради Надія Кривошлик)
  6. Про внесення змін до Програми «Благоустрій територій Марківської селищної ради на 2020 рік» (доповідав заступник селищного голови Віталій Семенченко).
  7. Про внесення змін до бюджету Марківської селищної ради на 2020 рік (доповідала начальник відділу фінансів Марківської селищної ради Ірина Кравцова).
  8. Про взяття на баланс безхазяйного нерухомого майна (доповідав начальник юридичного відділу Марківської селищної ради Ігор Лигута).Фото без опису

Щодо сьомого пункту порядку денного «Про внесення змін до бюджету Марківської селищної ради на 2020 рік», селищний голова Ігор Дзюба наголосив, що у зв’язку з надскладною надзвичайною ситуацією, спричиненою стрімким поширенням корона вірусу COVID-19 в нашій державі та в цілому світі, яка істотно відобразилась на всіх галузях життя, в тому числі й фінансовій. В зв’язку із очікуваним недонадходженням доходної частини селищного бюджету у квітні місяці в сумі 2,0 – 2,6 млн.грн., що становить біля 50 відсотків до планових надходжень на квітень місяць і пов’язано із внесенням змін до податкового кодексу України стосовно того, що:

- не нараховується та не сплачується у період з 1 березня по 30 квітня 2020 року плата за землю;

- об’єкти нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб  та не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з 1 березня по 30 квітня 2020 року.

Після попереднього розгляду прийнято рішення задовольнити  лише першочергові та невідкладні видатки, необхідні для повноцінного функціонування комунальних некомерційних закладів районної ради в галузі охорони здоров’я.

Надійшли звернення до Марківської селищної ради щодо виділення додаткових асигнувань 2 квартал 2020 року від Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Марківської районної ради в загальній сумі 307,654 тис.грн. та від Багатопрофільної лікарні районної ради в сумі 4 641,641 тис.грн.

Фінансування  видатків на заробітну плату з нарахуваннями, а саме обов’язкові виплати  КНП здійснюється виключно за рахунок коштів програми державних гарантій медичного обслуговування населення у відповідності до договору з НСЗУ .

 Виділення коштів за рахунок місцевих бюджетів на оплату праці можливе лише з метою стимулювання на місцеві програми розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я, та місцеві програми надання населенню медичних послуг. Розрахунок іншої субвенції з селищного бюджету до районного бюджету здійснено у відповідності до чисельності наявного населення станом на 01 січня 2019 року:

- населення по селищній об’єднаній громаді 11,068 тис.чол., що відповідає 76,7 відсотка;

- населення по районному бюджету – 3,367 тис.чол. – 23,3 відсотка.

В зв’язку з цим, виділено іншу субвенцію  Багатопрофільній лікарні на 2 квартал 2020 року в сумі 779,0 тис.грн., в тому числі на оплату праці з нарахуваннями, з метою стимулювання працівників установи в квітні місяці поточного року, стовідсотково; згідно клопотання на медикаменти, продукти харчування, на оплату телекомунікаційних послуг та послуг СЄС, пільгові медикаменти.

КНП «Центру первинної медико-санітарної допомоги» виділено 236,0 тис.грн., що є на рівні заявленого установою, в тому числі на оплату праці з нарахуваннями для стимулювання працівників установи в квітні місяці поточного року, медикаменти, для забезпечення рукавичками, медичними масками, захисними окулярами та екранами, ізоляційними халатами, костюмами, антисептичними та дезінфекційними засобами (хлоровмісними), медикаментами.

Тож, в подальшому за наявністю клопотань від розпорядників бюджетних коштів на першочергові потреби в умовах карантину, депутатський корпус Марківської селищної ради безумовно прийме всі запити та за необхідністю винесе їх на розгляд найближчої сесії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь