A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Селищний голова Марківської селищної ради Ігор Дзюба тримає на контролі виконання заходів щодо запобігання поширення COVID-19 на території Марківської громади

Дата: 21.04.2020 15:36
Кількість переглядів: 457

Минув вже п'ятий тиждень карантину в Україні. З кожним днем показники антирейтингів хвороби невтішно зростають. Тож, зволікати загрозу розповсюдженню вірусу ще не час.

Наразі, на суворому контролі селищного голови Марківської селищної ради Ігоря Дзюби, виконання заходів щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території Марківської громади. Спільно з членами робочої групи на щотижневій нараді обговорюється чіткий план дій та результат їх виконання. Тож, за словами очільників медичної галузі району, станом на 16 квітня 2020 року  не зафіксовано позитивно заражених COVID-19, під суворим наглядом знаходяться особи, які повернулися з різних місць країни та з- за кордону і можуть бути потенційними розповсюджувачами вірусу. Дані громадяни перебувають на самоізоляції. Щодо рядових випадків звернення до лікарні, медики закликають максимально утриматись, а в разі виявлення симптомів  COVID-19, негайно викликати швидку допомогу та не експериментувати з самолікуванням. Силові структури району також працюють у посиленому режимі, активно ведеться роз’яснювальна робота з мешканцями та застосовуються суворі заходи до злісних порушників вимог карантину. Налагоджена тісна співпраця з працівниками Марківського МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області, регулярно проводиться дезінфекція місць громадського користування 1% хлорним вапном за допомогою зручного мото-оприскувача, придбаного за кошти бюджету громади.

Волонтерський рух, який очолив в нашій громаді, депутат Марківської селищної ради Ігор Петренко, набирає обертів. Триває пошиття масок для незахищених верств населення на базі КУ «Центр надання соціальних послуг» Марківської селищної ради, були придбані дезінфікуючі засоби, які працівники закладу розповсюдили серед своїх підопічних.

Як зазначив селищний голова Марківської селищної ради Ігор Дзюба, відсутність позитивно заражених в нашій громаді, не дає права пом’якшувати контроль щодо карантинних вимог, а навпаки закликає пильнувати ситуацію щодня та бути напоготові.

 Нагадуємо мешканцям громади, суб’єктам торгівельної діяльності та сфери надання послуг, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» в Україні запроваджена адміністративна та кримінальна відповідальність за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам.

Байдужість до карантину та нехтування правилами може коштувати життя. Подбайте про власну безпеку, піклуйтеся про стареньких родичів та не ігноруйте перших симптомів респіраторних захворювань. До закінчення карантину по можливості, залишайтеся вдома! Бережіть себе та своїх близьких!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь