A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Зміни до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-XIV

Дата: 23.04.2020 10:13
Кількість переглядів: 5203

Фото без описуБіловодське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області повідомляє про зміни у законодавстві про загальнообов’язкового державне соціальне страхування.

17.03.2020 Верховна Рада України ухвалила 2 закони, спрямовані на заходи боротьби з поширенням коронавірусу (COVID-19). Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 17.03.2020 № 533-ІХ внесені зміни до статей 22, 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-XIV (далі – Закон України).

Відповідно до частини першої статті 22 Закону України розширено перелік страхових випадків та запроваджено новий випадок виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності за період перебування в закладах охорони здоров’я, а також на самоізоляції під медичним наглядом у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), а також локалізацію та ліквідацію її спалахів та епідемій.

Допомога за цей період буде сплачуватись за рахунок коштів Фонду соціального страхування України з 6-го дня непрацездатності за весь період до відновлення працездатності або до встановлення медико-соціальною експертною комісією інвалідності (встановлення іншої групи, підтвердження раніше встановленої групи інвалідності) незалежно від звільнення, припинення підприємницької або іншої діяльності застрахованої особи в період втрати працездатності. Розмір такої допомоги відповідно до статті 24 Закону України становить 50 % середньої заробітної плати (доходу) незалежно від страхового стажу.

Звертаємо увагу на те, що Фонд соціального страхування України відповідно до чинного законодавства фінансує надання допомог застрахованим особам, тобто офіційно працевлаштованим особам на підставі виданого у встановленому порядку листка непрацездатності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь