Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Розгляд повідомлень про корупцію від викривачів

Дата: 27.04.2020 15:17
Кількість переглядів: 682

Фото без описуЗ метою здійснення контролю за дотриманням антикорупційного законодавства, виявлення фактів, що можуть свідчити про вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень посадовими чи службовими особами ГУ ДПС у Луганській області відділ з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Луганській області здійснює розгляд повідомлень про корупцію отриманих від викривачів.

 

Відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» викривач – це фізична особа, яка за наявності переконання, що інформація є достовірною, повідомила про можливі факти корупційних або пов'язаних з корупцією правопорушень, інших порушень цього Закону, вчинених іншою особою, якщо така інформація стала їй відома у зв'язку з її трудовою, професійною, господарською, громадською, науковою діяльністю, проходженням нею служби чи навчання або її участю у передбачених законодавством процедурах, які є обов'язковими для початку такої діяльності, проходження служби чи навчання.

Наказом Державної податкової служби України від 27.02.2020 №108 затверджено Порядок організації роботи з повідомленнями про корупцію, внесеними викривачами, в органах Державної податкової служби.

Повідомлення про корупцію – це повідомлення особи, що містить фактичні дані, що підтверджують можливе вчинення працівником (працівниками) органів ДПС, іншими суб'єктами (особами), на яких поширюється дія вимог Закону України "Про запобігання корупції", корупційного або пов'язаного з корупцією правопорушення, іншого порушення цього Закону, які можуть бути перевірені.

Реквізитами повідомлення про корупцію можуть бути:

  • прізвище, ім'я, по батькові особи, яка, ймовірно, вчинила правопорушення або причетна до його вчинення, її місце роботи та посада;
  • текст повідомлення, що містить конкретну інформацію про факти вчинення корупційного або пов'язаного з корупцією правопорушення, іншого порушення вимог Закону України "Про запобігання корупції", яка може бути перевірена та не містить припущень або опосередкованих висновків;
  • прізвище, ім'я, по батькові, адреса та підпис особи, яка надіслала повідомлення, із зазначенням дати;
  • у зверненні, поданому на електронні поштові скриньки, може бути вказано електронну поштову адресу, на яку викривачу може бути надіслано відповідь, або зазначено про інші засоби зв'язку з ним.

Повідомлення про корупцію може бути здійснено без зазначення авторства (анонімно) з використанням будь-якого каналу: через поштову скриньку (93401, Луганська область, м.Сєвєродонецьк, вул. Енергетиків, 72, із зазначенням адресата: Відділ з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Луганській області), через технологічні адреси електронної пошти (lg.vzk@tax.gov.ua, lg.vzk1232@tax.gov.ua), а також засобами телефонного зв'язку або у письмовому вигляді через визначених працівників відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Луганській області.

Для забезпечення безперешкодного доступу для подання повідомлення про корупцію та забезпечення зручності процесу подання таких повідомлень надаємо робочі номери телефонів працівників підрозділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Луганській області,з використанням яких можливо подати повідомлення про корупцію:

 

П.І.Б.

Посада

Телефон

Міщенко Микола Васильович

Начальник відділу

(06452) 4-05-42

 

Голуб Сергій Олександрович

Заступник начальника відділу

Лоб Євген Вікторович

Головний державний ревізор-інспектор

Кокора Ірина Олександрівна

Головний державний ревізор-інспектор

Борис Валентин Володимирович

Головний державний ревізор-інспектор

 

Державний захист, права та гарантії захисту, захист трудових прав та відповідальність викривача здійснюються відповідно до вимог Закону України "Про запобігання корупції" (п.6.4 Наказу Державної податкової служби України від 27.02.2020 №108).

           Відділ з питань запобігання

           та виявлення корупції ГУ ДПС                               

           у Луганській області                                     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь