Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

«Ніколи знову» ми маємо запам'ятати на все життя, як символ найбільшої трагедії 20-го століття

Дата: 08.05.2020 09:04
Кількість переглядів: 433

Фото без опису8 травня, в Україні відзначають День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять усіх, хто наближав перемогу над нацизмом. Всіх, хто звільняв Україну від нацистської окупації. Всіх, хто став жертвою нацизму. Вірю, що наша пам’ять про них слугуватиме запорукою того, що подібна трагедія більше не повториться у світовій історії. За умов карантинних обмежень, сьогодні та 09 травня масові заходи на Марківщині, як і в усьому світі заборонені.

8 травня 2020 року до підніжжя Братської могили прикордонники Марківщини поклали пам’ятні гірлянди. Пам'ять загиблим героям односельцям вшанували: голова Марківської об’єднаної територіальної громади Ігор Дзюба, Фото без описуначальник Марківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області, підполковник Пилип Рогойський, Фото без описуначальник відділу прикордонної служби «Марківка» І категорії (тип Б), майор Владислав Шевчук, Фото без описут.в.о. військового комісара Марківського ОРВК, Сергій Бабай,Фото без опису заступник керуючого північного регіону «ПрАТ»Агротон» Сергій Григоренко та представник ТОВ «Марківський сироробний завод» Олександр Дорошенко.Фото без опису

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй. Тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

"У ці травневі дні Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв цієї жахливої війни. Відзначення Дня пам’яті та примирення, а також 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні має символізувати не тріумф переможців, а бути нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна вирішувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами. Наша пам’ять є запобіжником від того, щоб подібні лиха ніколи не повторювалися" – з глибокою повагою, голова Марківської об’єднаної територіальної громади Ігор Дзюба.

В наших серцях буде вічно горіти щирий вогонь пам’яті…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь