A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято.

Дата: 18.05.2020 14:36
Кількість переглядів: 515

Фото без описуШановні працівники музейних установ Марківщини!

Ваша невтомна праця слугує благородній справі задоволення інформаційних, наукових та культурних потреб населення, забезпечує доступ все більшої кількості громадян до надбань світової цивілізації.

Переконані, що Ваш високий професіоналізм, самовідданість, подвижництво і надалі сприятимуть розвитку духовності, підвищенню рівня освіченості громадян нашого краю, утвердженню гуманістичних ідей в суспільному житті.

Щиро зичимо Вам міцного здоров’я, родинного щастя, невичерпної наснаги, успіхів у праці в ім’я утвердження в суспільстві високих моральних засад, збереження національної спадщини та історико-культурного надбання нашого краю.

З повагою, голова Марківської об’єднаної територіальної громади Ігор Дзюба

До історії свята

Міжнародний день музеїв з’явився в календарі в 1977 році, коли на черговому засіданні ICOM (International Council of Museums - Міжнародна рада музеїв) була прийнята пропозиція радянської організації про встановлення цього свята. І з 1978 року цей день відзначається щорічно більш ніж у 150 країнах.

За словами Жака Перо, президента ICOM, «музеї повинні зайняти місце в серці суспільства і бути відкритими громадськості. Розвиток наших установ залежить у великій мірі від допомоги громадськості, і ми повинні запропонувати їй можливість підтримати наші цілі і взяти участь в нашій роботі. Таким чином, необхідно, щоб музеї та суспільство працювали разом, в дусі творчості та інновацій ».

Прийнято вважати, що через музеї суспільство висловлює своє ставлення до історико-культурної спадщини, і з цим важко не погодитись. Збираючи і зберігаючи пам’ятки матеріальної і духовної культури, вони ведуть велику науково-освітню та освітньо-виховну роботу.

Потенціал музеїв продукувати важливий досвід для людей будь-якого походження є центральним у плані їхнього значення для суспільства. Як агенти змін та інституції яким довіряють, музеї не матимуть іншої можливості як сьогодні, щоб продемонструвати свою актуальність у політичних, соціальних та культурних реаліях сучасності.

Музеї стають культурними центрами, які функціонують як платформи, де творчість поєднуються зі знаннями, і відвідувачі також можуть спільно створювати, ділитися та взаємодіяти. Музеї також знаходять нові шляхи до поваги до своїх колекцій, їх історії та спадщини, створюючи традиції, які матимуть нові значення для майбутніх поколінь і актуальність для різноманітної сучасної аудиторії на глобальному рівні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь