A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Увага! Формування заяв-розрахунків з причиною непрацездатності «ізоляція від COVID-19 – 11»

Дата: 01.06.2020 11:21
Кількість переглядів: 448

Фото без описуБіловодське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області доводить до відома страхувальників, що застраховані особи мають право на допомогу по тимчасовій непрацездатності внаслідок перебування у закладах охорони здоров’я, а також на самоізоляції під медичним наглядом у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), а також локалізацію та ліквідацію її спалахів та епідемії, за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, починаючи з шостого дня непрацездатності, у разі надання листка непрацездатності, виданого в установленому порядку із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19 – 11».

Страхувальники, в свою чергу, для отримання фінансування допомоги по тимчасовій непрацездатності на підставі зазначених листків непрацездатності здійснюють формування заяви-розрахунку відповідно до Порядку фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженого постановою правління Фонду від 19.07.2018 № 12. При цьому в Додатку 1.1 «І. Матеріальне забезпечення» у колонці 10 вказують причину непрацездатності – 11, тобто ізоляція від COVID-19. Такі заяви-розрахунки формуються окремо, до них включаються лише листки непрацездатності з причиною непрацездатності «ізоляція від COVID-19 – 11». За листками непрацездатності з інших причин (за винятком «ізоляція від COVID-19 – 11») страхувальники формують заяви-розрахунки на загальних підставах.

Виплата матеріального забезпечення за таким видом непрацездатності проводиться згідно із вимогами частини другої статті 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105 у розмірі 50 відсотків середньої заробітної плати (доходу) незалежно від страхового стажу.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 11.03.2020 № 211 строк самоізоляції становить 14 днів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь