Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Урожай-2020

Дата: 15.11.2020 09:23
Кількість переглядів: 633

Фото без описуВідзначення Дня працівників сільськог огосподарства- це визнання державою тяжкої хліборобської праці, це хвала мозолястим рукам селян, які знають справжню ціну хлібу! Це - свято усіх, хто розумом і руками, серцем і душею, у селі і в місті щодня долучається до важливих аграрних справ. Це - свято дбайливих господарів, незалежно від форм власності та господарювання.

Нам відомо, як нелегко сьогодні працювати на землі. Але лише завдяки Вашій наполегливій праці та умілому господарюванню, досягнення в сільському господарстві останніх років стають загальновизнаними. Це завдяки сільським трудівникам полиці наших магазинів все більше і більше наповнюються високоякісними українськими продуктами, а в кожній українській оселі є і хліб, і до хліба.

На славу попрацювали сільські працівники району і в цьому році зайняли почесне перше місце по врожайності серед районів області по збиранню ранніх зернових і зернобобових культур та соняшнику.

Ранніх зернових і зернобобових культур зібрано на площі 19712 гектар, намолочено 86588 тон зерна з урожайністю 43,9 ц/га, в тому числі озимої пшениці намолочено 85 825 тон урожайність склала 44,0 ц/га . Зібрано рапсу озимого СТОВ «Агрофірма «Марківське» на площі 1125 га з урожайністю 25 ц/га, що є на рівні 2019 року.

Щедрими були на врожай поля зібрані працівниками ТОВ «Айдар» , де врожайність озимої пшениці досягла 49,9 центнерів з гектара, СТОВ «Фрунзе» – 49,6 ц/га, ТОВ «Мирне Плюс» - 45,9 ц/га, стабільно високі показники у ПрАТ «Агротон» – 44,9 ц/га, СТОВ «Агрофірма «Марківське» - 42,0 ц/га, СТОВ «Вікторія Плюс» - 37,2 ц/га, ПрАТ «Бондарівське» - 36 ц/га.

Зібрано соняшника на площі 20638 га намолочено 46,3 тисячі тон, при врожайності - 22,4 ц / га.

Найкращій результат отримали у СТОВ «Агрофірма «Марківське» де урожайність становить 24 ц/га.

Кукурудзи на зерно зібрано з площі 710 га, намолочено 2335 тон, урожайність 32,9 ц/га. Найкращий показник в ТОВ «Мирне Плюс» де урожайність кукурудзи склала 35,5 ц/га.

Всі сільгосппідприємства району добре підготувались та організовано провели осінню посівну компанію. Під врожай 2021 року посіяно озимих культур на площі 19870 гектар в тому числі озимого ячменю 50 гектарів.

Особливі слова подяки хочеться сказати сьогодні ветеранам сільськогосподарського виробництва. Завдяки Вам було створено те багатство, яке перейшло нам у спадок, а ми зобов'язані його зберегти, примножити і передати своїм нащадкам. Ваші поради - це золотий фонд нинішнього покоління хліборобів.

Дякуємо за Вашу сумлінну та багаторічну працю і бажаємо міцного здоров’я, щастя, довголіття та всього найкращого.

Шановні працівники сільського господарства! Щиросердно вітаюэмо Вас із професійним святом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь