A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ!

Дата: 29.01.2021 11:01
Кількість переглядів: 330

Фото без описуЗ 01.01.2021 набрав чинності розділ І Закону України від 014 грудня 2020 року № 1017-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій» (далі-Закон № 1017), яким внесені зміни до п. 61 підрозділу ХХ «Інші перехідні положення» Податкового кодексу України (далі-ПКУ). Цим пунктом передбачено, що з 01 січня 2021 року до 01 січня 2022 року реєстратори розрахункових операцій (далі – ПРРО)  не застосовуються платниками єдиного податку другої – четвертої груп (фізичними особами-підприємцями), обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року (тобто 1320000 грн. (з 01.01.2021 мінімальна заробітна плата становить 6000 грн), незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які здійснюють:

  • Реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;
  • Реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;
  • Реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Відповідно до п. 296.10 ст. 296 ПКУ зі змінами та доповненнями РРО та/або ПРРО не застосовується платниками єдиного податку першої групи.

Фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування при здійсненні розрахункових операцій в готівковій та в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) повинні застосовувати РРО та/або ПРРО з дотриманням норм Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зі змінами та доповненнями.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь