Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

В Марківській громаді стартував Бюджет участі 2021

Дата: 02.02.2021 15:51
Кількість переглядів: 620

Фото без опису02 лютого відбулось засідання Координаційної ради з питань бюджету участі в Марківській територіальній громаді на 2021 рік у новому складі, який був затверджений розпорядженням селищного голови Ігорем Дзюбою. Цього року Координаційну раду очолює заступник селищного голови Андрій Лигута, до складу якої ввійшли начальники профільних відділів та депутати Марківської селищної ради. Як і минулого року, з метою стимулювання та підтримки ініціатив громадських організацій, що діють на території Марківської ОТГ, а також залучення жителів громади до участі у бюджетному процесі, рішенням сесії Марківської селищної ради № 3-7/2021 від 25.01.2021 року затверджено Програму з реалізації бюджету участі в Марківській територіальній громаді на 2021 рік. Положення про бюджет участі затверджено рішенням сесії № 19-5/2020 від 05.02.2020 року.

         Начальником відділу економічного розвитку, інвестицій та інформаційних технологій Вікторією Сисою для членів Координаційної ради було детально презентовано параметри бюджету участі в Марківській територіальній громаді на 2021 рік. Згідно з умовами бюджету участі, на конкурсний відбір приймаються проєкти заявки від громадських організацій та ініціативних груп за встановленою формою. Якщо проєкт передбачає придбання матеріальних цінностей, до проєктної заявки додаються цінові пропозиції. Якщо передбачається проведення ремонтних робіт – обов’язкова наявність проєктно-кошторисної документації та позитивного експертного висновку.

         Максимальний обсяг коштів, який може бути спрямовано з місцевого бюджету на реалізацію одного проєкту, становить 50 тис. грн. при обов’язковому співфінансуванні ініціативною групою проєкту у розмірі не менше 3% (це можуть бути кошти чи трудозалучення).

         Пріоритетні напрямки, за якими можуть подаватись проєкти – це освіта, культура, спорт, охорона здоров’я, соціальний захист, благоустрій території.

         Проєкти обов’язково будуть перевірятися профільними структурними підрозділами на предмет можливості, доцільності та реалістичності їх реалізації та відповідності до Стратегічного плану розвитку Марківської громади на 2021-2027 роки та затвердженої Програми Соціально-економічного розвитку на 2021 рік.

         Відібрані та перевірені проєкти виносяться на голосування. Голосування буде здійснюватися населенням громади двома шляхами: електронне голосування та у визначених місцях для голосування в паперовому вигляді (адмінбудівлі колишніх сільських рад, селищна рада, ЦНАП).

         Після голосування формується рейтинг проєктів, визначаються переможці в межах затвердженого обсягу бюджетних коштів на реалізацію бюджету участі.

         Виконавцями проєкту будуть профільні структурні підрозділи селищної ради.

         Обсяг бюджету участі у 2021 році визначено в межах 700 тис. грн.

Оголошення про початок подачі заявок вже на сайті, тож, не зволікайте, гуртуйтеся. Ми чекаємо на Ваші найкреативніші проєкти!

Побудуємо кращу громаду разом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь