A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Незаконна вирубка лісів на контролі Марківської селищної ради

Дата: 25.02.2021 15:46
Кількість переглядів: 1462

Фото без описуЗнищення лісових насаджень в Україні є однією з найбільш актуальних проблем сьогодення, що хвилює не лише екологів, а й простих громадян. Неконтрольоване вирубування лісів, особливо в зимовий період, досягає критичного рівня. Щодня нелегально вирубуються тисячі дерев. Експерти зазначають, що найоб’єктивніше про зменшення площі українських лісів і про вирубування найстаріших масивів свідчать знімки з космосу.

Марківщина не є винятком щодо знищення лісових масивів з метою заготівлі дров чи інших потреб. З метою недопущення подальшої вирубки лісів, що створювалися роками на території Марківщини, розпорядженням селищного голови Марківської селищної ради Ігоря Дзюби було створено робочу групу з обстеження лісових насаджень на території Марківської селищної ради. До складу групи ввійшли поліцейські офіцери громади Іван Білянський та Валентин Капля, спеціаліст відділу ЖКГ Геннадій Медвідь та спеціаліст з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Володимир Чередниченко. Очолив групу – заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів влади Юрій Ковтун. За неодноразовим повідомленнями лісників Марківщини, час від часу в лісових масивах нашої місцевості з’являються чималі площі нахабно вирубаного лісу різного віку. Відчайдушним пилкам злодіїв не можуть протистояти ні зовсім молоді деревця, ані кремезні довгожителі лісу. Знищується все підряд без жалю та роздумів про наслідки в еко системі після таких дій.
Сьогодні після проведення запланованих обстежень робочою групою було виявлено факти незаконної вирубки лісу на території природно-заповідної зони «Гераськівське» та одразу викликано слідчо-оперативну групу для проведення подальших відповідних слідчих дій. Такий самий факт було зареєстровано поліцейськими офіцерами громади, 24.02.2021, на території ПЗЗ «Заливний», відповідно якого, також ведеться перевірка.
До відома, надалі до складу робочої групи можуть долучатися небайдужі громадяни, мисливці, яким небайдужа лісова спадщина нашої громади.
Важливим елементом у боротьбі з незаконною вирубкою лісів має бути робота з формування екологічно спрямованої суспільної думки у місцевих мешканців. Тож, шановна марківська громадо, давайте разом берегти та примножувати те, що маємо, адже ці ліси надбання наших дідусів та прадідів!
Шановні громадяни, закликаємо Вас бути свідомими у своїх діях, адже відповідно до статті 246 Кримінального кодексу України, за незаконну порубку лісу накладається штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт до шести місяців, або обмеження волі до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією незаконно добутого.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь