A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

ЕЛЕКТРОННИЙ ПІДПИС СПРОСТИТЬ ДОСТУП ДО ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ

Дата: 26.02.2021 11:45
Кількість переглядів: 1450

Фото без описуЕлектронний цифровий підпис (ЕЦП, або «кваліфікований електронний підпис» - КЕП) - безкоштовний корисний інструмент, що може використовуватись не лише для отримання документів, необхідних для одержання безоплатної правової допомоги, а і для ведення різноманітної діяльності та справ, наприклад, для доступу до системи "електронного суду" , заповнення податкових декларацій, доступ до електронних сервісів пенсійного фонду, онлайн-будинку міністерства юстиції та інших корисних сервісів.

Використання ЕЦП значно спрощує доступ до документів, які підтверджують право людини на безоплатну вторинну правову допомогу (БВПД). Координаційний центр з надання правової допомоги підготував детальне роз’яснення, як отримати електронний цифровий підпис. Простіше за все одержати ЕЦП, якщо є доступ до онлайн-кабінету «Приват-24»: це займає кілька хвилин, а діє він не менше року.

«Разом із зверненням про надання безоплатної вторинної правової допомоги людина має подати документи щодо належності її до однієї із вразливих категорій осіб, які мають право на таку допомогу. Зокрема, це довідки з органів фіскальної служби, Пенсійного фонду. Електронний цифровий підпис дає змогу, не виходячи з дому чи офісу, отримати ці документи», – розповів директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Підписаний ЕЦП електронний документ має таку саму юридичну силу, як і звичний паперовий документ, який людина підписує власноруч. Використання електронного підпису – це економія часу, оскільки людині не треба везти паперові документи, або чекати їх виготовлення кілька днів. Строк підготовки електронних довідок значно менше – не кілька днів, а кілька годин, або менше. Наприклад, не треба особисто відвідувати пенсійний фонд для взяття довідок ОК-5 та ОК-7, що потрібні для надання безоплатної вторинної правової допомоги: вони одержуються за допомогою ЕЦП дистанційно, та можуть бути завантажені та роздруковані дома, чи прямо у місцевому центрі.

 

Якщо Ви маєте запитання до юриста, отримайте безоплатну консультацію, зателефонувавши:

' (06465) 2-29-49 , ' 099 640 93 68, ' 098 446 2691 (Мілове),

'  (06466) 9-12-78  (Біловодське бюро)  та

' (06472) 2-14-54 (Станиця Луганська),

або особисто відвідавши Міловський місцевий центр чи бюро правової допомоги за адресами: Мілове, вул. Миру, 37 (2-й поверх); Біловодськ, вул. Біловоди, 9  чи Станиця Луганська, вул. Центральна, 31 (2-й поверх).

Всі консультації юриста – безоплатні, кваліфіковані та вичерпні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь