Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Підсумки роботи Біловодського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області щодо проведення страхових виплат потерпілим на виробництві та надання матеріального забезпечення застрахованим особам з

Дата: 26.02.2021 11:48
Кількість переглядів: 1337

Фото без опису

Біловодське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області (далі – Біловодське відділення) відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105 (далі – Закон № 1105) реалізує державну політику у сферах соціального страхування у разі виникнення нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та медичного страхування. Забезпечує своєчасно та у повному обсязі виконання своїх зобов’язань перед застрахованими особами, потерпілими на виробництві та членами їх сімей щодо фінансування та виплати матеріального забезпечення, страхових виплат, медичних та соціальних послуг.

Протягом 2020 року Біловодським відділенням надано матеріальне забезпечення 1910 застрахованим особам на загальну суму 9747,6 тис. гривень.

Підставою для здійснення фінансування матеріального забезпечення є подана роботодавцем заява-розрахунок до робочого органу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України. Так, упродовж 2020 року страхувальниками до Біловодського відділення подано 1401 заяву-розрахунок, за якими профінансовано:

- допомога по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною) – для 1640 осіб сплачено 23899 днів непрацездатності на суму 6716,9 тис. гривень;

- допомога по вагітності та пологах – для 86 осіб сплачено 10654 дні                   непрацездатності на суму 2791,1 тис. гривень;

- допомога на період перебування у закладах охорони здоров’я, а також на самоізоляції під медичним наглядом у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), а також локалізацію та ліквідацію її спалахів та епідемій, – для 168 осіб сплачено 1098 днів непрацездатності на суму 174,1 тис. гривень;

- допомога на поховання – по 16 випадках на суму 65,6 тис. гривень.

Середній розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності за 2020 рік склав 273,4 гривні, що на 21,4%  більше, ніж у 2019 році.

Станом на 01 січня 2021 року у Біловодському відділенні на обліку перебуває 4051 потерпілий на виробництві та 159 осіб, які мають право на щомісячні виплати в разі втрати годувальника, загалом 4210 одержувачів щомісячних страхових виплат, у тому числі 712 осіб, яким внаслідок виробничої травми чи профзахворювання встановлена група інвалідності.

Щомісяця потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також члени їх сімей у разі смерті потерпілих отримують страхові виплати, які повністю або частково компенсують їм втрачений через стійку непрацездатність заробіток.

Протягом 2020 року Біловодським відділенням здійснено страхові виплати на загальну суму 141954,8  тис. грн, у т.ч. за такими видами:

  • щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві – 4051 особі на    загальну суму 136481,7 тис. гривень;
  • щомісячні страхові виплати в разі втрати годувальника159 особам на загальну суму 5430,6 тис. гривень;
  • допомога по тимчасовій непрацездатності внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання – 3 особам на загальну суму 37,4 тис. гривень;
  • одноразова допомога в разі стійкої втрати працездатності – 1 особі на суму 5,1 тис. гривень.

Середній розмір щомісячної виплати постраждалим внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань за 2020 рік склав 2,8 тис. гривень. Збільшення сум виплат пов’язано, зокрема, із проведеним з 01.03.2020 перерахунком, відповідно до якого щомісячні страхові виплати потерпілим і членам їх сімей зросли на 11 відсотків.

Відповідно до статті 37 Закону № 1105 щомісячні страхові виплати підлягають перерахуванню на коефіцієнт, що враховує показники зростання споживчих цін та середньої заробітної плати (доходу) в Україні. Розмір та дата такого збільшення визначаються у межах бюджету Фонду соціального страхування України  за рішенням Кабінету Міністрів України.

 

Заступник начальника відділення-начальник відділу страхових виплат

та матеріального забезпечення  ПРИГОДА Олена Євгенівна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь