A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

До уваги споживачів природного газу!

Дата: 15.03.2021 08:53
Кількість переглядів: 594

Марківське міжрайонне управління по експлуатації газового господарства -  філія акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Луганськгаз» повідомляє, що відповідно до вимог “Правил безпеки систем газопостачання”, затверджених Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України 15.05.2015 року № 285 та “Кодексу газорозподільних систем”, затвердженого Постановою НКРЕКП від 30.09.2015 року № 2494 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 06.10.2015 року за № 1379/27824, - умови для технічного обслуговування газових приладів забезпечуються власником (балансоутримувачем), а обслуговування та ремонт газового обладнання проводяться підприємством, що має відповідні дозвільні документи.     

Технічне обслуговування передбачає систему обходу трас газопроводів та газового обладнання, що дає змогу утримувати їх в справному стані. При технічному обслуговуванні здійснюється контроль за технічним станом, перевірка на загазованість, виявлення місць витоку газу, очищення, змащення, регулювання та інші операції з утримання працездатності і справності системи газопостачання. У разі не забезпечення власником технічного обслуговування газових приладів, відповідно до “Правил безпеки систем газопостачання”, газове обладнання підлягає відключенню від системи газопостачання.

             Нормативні документи, якими раніше газорозподільні підприємства  зобов'язувалися здійснювати для побутових споживачів безоплатне проведення планово-технічного обслуговування систем газопостачання та газового обладнання в приватних житлових будинках та квартирах багатоповерхового житлового фонду, втратили чинність згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 13.07.2016 року № 442 “Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України”.

        Вартість технічного обслуговування буде залежити від об’єму роботи, а саме: протяжності газопроводів, кількості газових приладів, їх типу та періоду обслуговування, що визначається у додатку до договору. Технічне обслуговування згідно Правил безпеки систем газопостачання п. 5.4. здійснюється відповідно до вимог документації з експлуатації заводів-виробників газового обладнання на договірних засадах, але не рідше ніж один раз на рік для опалювальних приладів та газових водонагрівачів, газових плит. Перелік види робіт та їх періодичність визначена Наказом № 342 від 27.05.2020 року Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

Нагадуємо усім споживачам природного газу, що своєчасне технічне обслуговування газових приладів – гарантія їх безпечного функціонування. Аби не залишитись без газопостачання та уникнути можливих аварійних ситуацій, споживачам природного газу необхідно потурбуватися про свою безпеку та організувати перевірку стану системи вентиляції і димоходів житлових будинків, дотримуватись правил безпеки та не залучати до ремонту та заміни газового обладнання сторонніх осіб.

  Для заключення договору на технічне обслуговування внутрішньо будинкових систем газопостачання, звертайтесь до Марківського міжрайонного управління з експлуатації газового господарства, або до будь-якої іншої організації в якої є дозвіл та кваліфікований персонал.

            За детальнішою інформацією звертайтеся за телефонами:
9-15-67

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь