A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

ДО УВАГИ ГРОМАДЯН!

Дата: 16.03.2021 10:44
Кількість переглядів: 405

Фото без опису16 березня 2021 року селищний голова Марківської селищної ради Ігор Дзюба, терміново зібрав на нараду членів місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Зважаючи на щоденне стрімке зростання кількості хворих на COVID-19 в Україні, а зокрема в нашій області та громаді зокрема, на нараді були обговорені заходи із протидії поширенню на території Марківської селищної ради гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
За результатами доповіді в.о. головного лікаря КНП «Марківський центр первинної медико-санітарної допомоги» Марківської селищної ради Тамари Лигути, начальника Марківського відділення лабораторних досліджень Біловодської міжрайонної філії ДУ «Луганський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України Світлани Ковтун щодо стану справ із кількістю позитивних тестів з урахуванням обговорення, комісія вирішила:
1. Продовжити виконувати на території Марківської селищної ради додаткові протиепідемічні обмеження, передбачені Постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»(із змінами).
2. Начальнику відділу освіти перевести школи селищної ради на дистанційну форму навчання.
3. Начальнику відділу молоді та спорту, директору КУ ФСК «Нива», директору Марківська дитячо-юнацька спортивна школа призупинити приймання відвідувачів та планування спортивних заходів в приміщеннях закладів.
4. Начальнику відділу культури, національностей, релігій та туризму призупинити приймання відвідувачів та планування заходів в приміщеннях закладів культури.
5. Марківському управлінню Головного управління Держспоживслужби в Луганській області та відділенню поліції №1 Старобільського РУП ГУ НП в Луганській області продовжити проведення регулярних моніторингових перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання санітарного законодавства та протиепідемічних заходів в умовах карантину. Здійснювати в посиленому режимі контроль за виконанням обмежень, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 (зі змінами).
6. Підприємцям, які здійснюють торгівлю продовольчими та непродовольчими товарами, забезпечити виконання санітарних та протиепідемічних карантинних заходів визначених постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 (зі змінами) та постановою головного санітарного лікаря України від 09.05.2020 № 17.
7. Марківському відділенню Луганської філії АТ КБ «ПриватБанк», ТВБВ № 10012/0162 філії Луганського АТ «Ощадбанк» посилити проведення дезинфекції контактних поверхонь банкоматів.
Всі заходи відбуватимуться до окремого розпорядження слідкуйте за новинами та бережіть себе та своїх близьких.
Перелік стандартних рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо зменшення впливу та передачі гострих респіраторних вірусних інфекцій:
1) часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
2) під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. Використану хустку варто негайно викинути та помити руки;
3) уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
4) якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й ускладнене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередню історію подорожей;
5) відвідуючи живі ринки в районах, де зараз фіксуються випадки нового коронавірусу, уникайте контакту з живими тваринами та поверхнями, які контактують з тваринами;
6) не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження. Із сирим м'ясом, молоком тощо слід поводитися обережно.
Пам’ятайте, невтомний вірус мутує щодня, набирає обертів та різновидів розповсюдження, якщо раніше в зоні ризику були літні люди, то тепер більшість випадків захворювання серед дітей шкільного віку. Будьте свідомими та обачними, вчасно звертайтесь по допомогу до лікарів. Будьте здорові!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь