Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Щодо наповнення місцевого бюджету обговорили сьогодні в Марківській громаді

Дата: 19.03.2021 14:14
Кількість переглядів: 439

Фото без описуСьогодні, засідання робочої групи Марківської селищної ради з питань обговорення розробки регуляторних актів Марківської селищної ради та її виконавчого комітету очолив заступник селищного голови Марківської селищної ради Андрій Лигута. Серед членів робочої групи участь у засіданні взяли начальники відділів, старости сіл громади, представники сільгоспформувань, громадськості, підприємців та депутати Марківської селищної ради. На порядок денний було винесено два питання, що стосуються наповнення місцевого бюджету, а саме: обсяг податків та зборів на території Марківської селищної ради на 2022 та розмір орендної плати за земельні ділянки.
Місцеві податки та збори зараховуються в повному обсязі до місцевого бюджету та відповідно до діючого законодавства, є джерелом формування загального фонду місцевого бюджету, забезпечують збалансованість дохідної частини бюджету та задоволення нагальних проблем громади. Кошти від їх надходження спрямовуються на забезпечення діяльності функціонування комунальних установ, благоустрій територій громади, виконання програм соціально-економічного розвитку Марківської селищної ради.
Спеціаліст відділу економічного розвитку, інвестицій та інформаційно-комунікаційних технологій Ольга Семенченко підготувала інформацію для присутніх у вигляді аналізу минулорічних податкових ставок в нашій громаді та у сусідніх Біловодської та Новопсковської, зазначила строки обговорення та прийняття відповідних регуляторних актів на 2022 рік, як вимагає законодавство. Начальник відділу земельних відносин Марківської селищної ради Олена Самардакова в свою чергу звернула увагу присутніх, що від розміру орендної плати за земельні паї громадян залежать надходження податку на доходи фізичних осіб, тому в подальшому планується перегляд ставки земельного податку.
За результатами наради прийнято наступне рішення. Взяти до відома інформацію, що прозвучала та рекомендував членам робочої групи внести свої пропозиції та доповнення щодо питань порядку денного на наступне засідання.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь