A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Працюємо на перспективу!

Дата: 01.04.2021 16:06
Кількість переглядів: 526

01 квітня 2021 року відбулась запланована довгоочікувана зустріч з представниками Проєкту GIZ «Спеціальна програма підтримки Східної України (підконтрольні Уряду території)» Рене вон Продзінскі та Маргаритою Демченко спільно з міжнародним експертом Йенсом Мюхстендом на об’єкті Сичанської лікарської амбулаторії, де планується створення соціального центру для людей похилого віку з метою більш глибокої інспекції будівлі. Марківську громаду на цій зустрічі представляли – заступник селищного голови Юрій Ковтун, в.о директора КНП «Первинної медико-санітарної допомоги» Тамара Лигута, начальник відділу економічного розвитку та інвестицій Вікторія Сиса, в.о. директора КУ «Центр надання соціальних послуг» Світлана Кучерова, староста сіл Сичанське, Бондарне, Виноградне, Лобасове Наталія Рибалка.

Щодо Проєкту:
Проєкт має на меті зробити надання медичних та соціальних послуг дієвішим, ефективнішим та економічно вигіднішим. Для цього проєкт зосереджується на перебудові структури, модернізації, розвитку потенціалу, кращому обладнанні, та відновленні інфраструктури із залученням громадянського суспільства та місцевих адміністрацій. Охорона здоров’я та соціальний захист належать в Україні до компетенції районів та громад. В результаті децентралізації вони повинні в майбутньому бути повністю передані громадам. Проєкт працює насамперед в тих районах та громадах, які достатньо готові до змін задля успішної реалізації проєкту.
З цією метою у проєкті були визначені п’ять напрямів діяльності. Концепції забезпечення економічної ефективності, до прикладу, повинні складатися у співпраці з лікарнями та/або центрами первинної медико-санітарної допомоги (ЦПСМД). Крім того, будуть окреслені необхідні заходи для підвищення кваліфікації, розширення компетенцій та належного кадрового забезпечення ЦПСМД у сільській місцевості. Проєкт створює плани дій для адаптації надання соціальних послуг та впровадження цифрових рішень. Так для громад та районів створюватимуться передумови для дієвого та ефективного надання соціальних послуг. Крім того, шляхом навчання соціальних працівників повинні бути поліпшені мобільні соціальні послуги. До цього процесу залучатимуться громадські організації. Проєкт також здійснюватиме будівельні заходи з метою відновлення інфраструктури охорони здоров’я та соціальної інфраструктури.
Після інспекції будівлі амбулаторії, експертами були винесені відповідні рішення щодо подальшої співпраці. На цій стадії GIZ передає заклад проектній організації, яка вже наступного тижня планує розпочати відповідні роботи з виготовлення проєктно-кошторисної документації. Далі буде…

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь