A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 02.04.2021 15:32
Кількість переглядів: 483

Фото без описуВ зв’язку з різким збільшенням кількості хворих на коронавірусну інфекцію в Марківській громаді селищний голова Ігор Дзюба зібрав засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, за участі заступників селищного голови, представників медичної галузі, санепідемслужби, Національної поліції, ДСНС та інші. Серед присутніх також були старости з відповідних територій громади.

На початку засідання Ігорем Дзюбою був зачитаний лист заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України від 31.03.2021 № 1176/32-04/2-21 щодо термінового вжиття необхідних заходів, адже Марківська громада, наразі має невтішні показники. Як повідомила начальник Марківського відділення лабораторних досліджень Біловодської міжрайонної філії ДУ «Луганський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України Світлана Ковтун, за березень кількість хворих дуже стрімко зросла. Серйозне становище у Височинівці, Караван-Солодкому, Бондарівці. Головна проблема в тому, стверджує вона, що деякі хворі не звертаються до лікарів й потихеньку розповсюджують хворобу по території, а якщо звернулися, то замовчують реальне коло контактних осіб. Саме це й спричиняє стрімке розповсюдження інфекції. «Хвороба дуже серйозна й досить зневажливо до неї ставитись, адже в першу чергу, Ви ризикуєте не тільки власним життям, а ще й наражаєте на небезпеку оточуючих!» підкреслила Світлана Ковтун. Із ситуацією щодо захворювання з присутніми поділилися очільники первинної та вторинної ланки медичної галузі громади – Тамара Лигута та Андрій Третяк, відповідно. Заступник селищного голови Галина Худик повідомила про кількість хворих у навчальних закладах громади. Тема серйозна а отже обговорення було жвавим.
Тож, за результатами доповідей та з урахуванням обговорення, комісія вирішила:
1. Продовжити виконувати на території Марківської селищної ради додаткові протиепідемічні обмеження, передбачені Постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»(із змінами). Термін: до окремого розпорядження
2. Начальнику відділу освіти перевести на дистанційну форму навчання учнів 1-11 класів Височинівської ЗОШ І-ІІ ступенів, Караван-Солодківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Бондарівської гімназію та учнів 5-11 класів Марківської гімназії. Термін: до 12.04.2021 р.
3. Начальнику відділу молоді та спорту, директору КУ ФСК «Нива», директору Марківська дитячо-юнацька спортивна школа призупинити приймання відвідувачів та планування спортивних заходів в приміщеннях закладів. Термін: до 12.04.2021 р
4. Начальнику відділу культури, національностей, релігій та туризму призупинити приймання відвідувачів та планування заходів в приміщеннях закладів культури. Термін: до 12.04.2021 р
5. Марківському міжрайонному управлінню Головного управління Держспоживслужби в Луганській області та відділенню поліції №1 Старобільського РУП ГУ НП в Луганській області продовжити проведення регулярних моніторингових перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання санітарного законодавства та протиепідемічних заходів в умовах карантину. Здійснювати в посиленому режимі контроль за виконанням обмежень, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 (зі змінами).
Термін: до окремого розпорядження
6. Підприємцям, які здійснюють торгівлю продовольчими та непродовольчими товарами, забезпечити виконання санітарних та протиепідемічних карантинних заходів визначених постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 (зі змінами) та постанови головного санітарного лікаря України від 09.05.2020 № 17.
Термін: до окремого розпорядження
7. Начальнику відділення поліції №1 Старобільського РУП ГУ НП в Луганській області продовжити патрулювання (за можливості збільшити кількість патрулів) території поблизу банківських установ та закладів торгівлі.
Термін: до окремого розпорядження
8. Керівникам підприємств, установ вжити додаткові заходи з гігієни праці та провести позапланові інструктажі з охорони праці, та інші необхідні протиепідемічні заходи.
Термін: до 12.04.2021 р
Бережіть себе та своїх близьких, життя одне – не даруйте його легковажності!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь