Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Мітинг - реквієм до роковин Чорнобильської трагедії у Марківській громаді

Дата: 26.04.2021 10:57
Кількість переглядів: 681

Фото без описуЩороку, 26 квітня вся Україна неначе завмирає… Люди пригадують 1986 рік і страшну аварію на Чорнобильській АЕС. Цього дня вшановують героїзм працівників ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, працівників міліції – всіх, хто брав участь у ліквідації наслідків цієї техногенно-екологічної катастрофи сучасності.

Чорнобиль – це незагоєна рана, не лише наша особиста, а й загальнолюдська, це страшний урок всьому людству. Аварія на ЧАЕС визнана світовим співтовариством як найбільша техногенна катастрофа в історії людства. ООН встановила 26 квітня Міжнародним днем пам`яті жертв радіаційних аварій і катастроф. Але хоча світ і підтримує нас у ліквідації наслідків Чорнобильської аварії, основний, найважчий тягар залишається на плечах України.
Сьогодні, 26 квітня 2021року вшанувати пам’ять ліквідаторів та згадати трагічні події прийшли ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, родичі загиблих ліквідаторів, селищний голова Марківської селищної ради Ігор Дзюба, представники організацій, установ громади, небайдужі марківчани.
«Ми безмежно вдячні, Вам – ліквідаторам аварії, за врятовані мільйони життів, ми ніколи не забудемо тих, кого з нами немає поряд, тих, хто не вагаючись взяв участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Адже без Вашої мужності і відваги катастрофа могла бути набагато масштабнішою. Нехай ніколи не повториться жах тієї масштабної техногенної катастрофи, нехай залишиться тільки пам’ять про ті моторошні події, яка навчить нас цінувати нашу Землю, природу, мир, спокій та людське життя!» - наголосив у своєму виступі очільник Марківської громади Ігор Дзюба. Також до громади звернулися голова ради організації ветеранів і інвалідів «Союз Чорнобиль України Марківського району» Іван Білаш, військовий комісар Марківського ОРТЦК та СП Юрій Шемякін, благочинний Марківського округу, протоієрей Григорій Акименко.
Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять тих учасників ліквідації, які врятували світ ціною власного життя. У цю скорботну мить кожен подумки дякував усім, хто ризикуючи власним здоров’ям, ліквідовував наслідки аварії, відроджував і нині відроджує нове життя на обпаленій радіацією землі.
За високий професіоналізм, самовідданість, мужність і героїзм, проявлені при ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції та з нагоди 35-х роковин Чорнобильської катастрофи, ліквідатори Марківщини отримали відзнаки Марківської селищної ради, Луганської ОДА, ГО «Союз Чорнобиль України Марківського району», Марківського ОРТЦК та СП та спілки ветеранів ВС.
По завершенню мітингу всі учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку. Чорнобиль практично торкнувся кожного з нас – хвороби, скалічені долі наших рідних, близьких і зовсім невідомих людей, хто ліквідовував наслідки аварії. Чорнобильські дзвони лунають над нами - і того відлуння вистачить ще не на одне покоління. Тож, будемо пильними, і милосердними!
Захід відбувся з суворим дотриманням карантинних вимог. Організація та музичний супровід мітингу – відділ культури, національностей та релігій Марківської селищної ради спільно з СК «Мрія».

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь