A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

На варті вдень і вночі ДО ДНЯ ПРИКОРДОННИКА УКРАЇНИ!

Дата: 30.04.2021 10:09
Кількість переглядів: 829

Фото без описуСьогодні День прикордонника України і 103 роки із Дня створення Корпусу кордонної охорони УНР. Цю дату охоронці кордону святкують вчетверте, адже, відповідно до Указу Президента, у 2018 році встановлена нова, співзвучна з історією незалежної України дата святкування Дня прикордонника – 30 квітня.

Щоденно тисячі прикордонників стоять на варті країни й охороняють кордони не тільки на суходолі. Під пильним оком охоронців держрубежів перебувають десятки тисяч морських миль і українське небо. Загалом сотні тисяч кілометрів українського кордону, а це, нагадаємо, загалом 6992,982 км, з них сухопутна ділянка складає – 5637,982 км, а морська ділянка – 1355 км, безперервно патрулюють військовослужбовці Державної прикордонної служби України.

Усіх тих, хто стояв або стоїть на сторожі державного кордону, хто ціною життя та здоров’я боронить мир та спокій мільйонів українців, та тих, хто у нелегкі роки, коли у країну прийшли неспокій та військові дії, долучились до справи захисту державних рубежів – особовий склад відділу прикордонної служби «Марківка» І категорії (тип Б), керівництвом майора Владислава Шевчука, прийшли привітати голова Марківської територіальної громади Ігор Дзюба та керівник Марківської громадської патріотичної організації воїнів прикордонників, підполковник запасу Олександр Піляшенко.

«Захист кордону держави із сивої давнини до сьогодні залишається важливим, почесним та одним із найвідповідальніших обов’язків. Вартові державних рубежів завжди були у великій повазі і шані в українського народу. Прикордонні війська стали важливою ланкою в системі зміцнення національної безпеки, захисту політичних, економічних і військових інтересів незалежної України. Прикордонники з честю і гідністю несуть службу, захищаючи кордони України як у мирний період, так і в час військової агресії, ризикуючи не лише власним здоров’ям, але й життям» - привітав присутніх очільник громади. Також дякував за сумлінну службу прикордонник зі стажем Олександр Піляшенко.

Із болем у серці ми не можемо сьогодні не згадати імена наших героїв, які віддали життя за мир і спокій на рідній землі. Час невпинно лине й зовсім не заліковує глибокі рани втрати, а щороку лише нагадує про неминучі жорстокі події серпня 2014…

– Володимир Шило, Давід Дзідзінашвілі, Сергій Андрієнко, В’ячеслав Акутін – їх імена назавжди викарбувались у пам’яті марківчан - вічна пам'ять героям…

Як завжди тисячі прикордонників зустріли своє професійне свято у бойовому порядку, продовжуючи підтримувати правопорядок в прикордонних районах, і роблять все належне для захисту українського державного рубежу, сумлінно та відважно виконують свій службовий обов’язок. Зі святом, шановні захисники, мирної та тихої служби!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь