A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Адвокат безоплатної правової допомоги захистив клієнта від кредитора

Дата: 06.07.2021 16:43
Кількість переглядів: 307

До Міловського районного суду звернувся представник кредитної спілки з позовом про стягнення заборгованості з відповідача у розмірі понад 11 тис. грн. Як стверджував кредитор, у 2013 році відповідач взяв кредит на 2 роки під 140 відсотків річних. Було складено графік погашення кредиту, який відповідач постійно порушував, та за шість років несплат «набігла» така значна сума.

Відповідач вважав це грабіжництвом та намаганням зняти з нього "дві шкіри". Як він стверджував, він вже сплатив все, що винен, та всі інші витребування - несправедливі. Тому він звернувся до Міловського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги із проханням захисту. Справу клієнта взяв досвідчений адвокат Максим Оробцов, з яким Міловський місцевий центр співпрацює вже багато років. Клієнт належав до пільгової категорії, тому адвокат представляв його інтереси в суді безкоштовно, всі витрати за законом відшкодувала система безоплатної правової допомоги.

Дізнавшись про це звернення, позивач (представник кредитної спілки) збільшив вимоги та став просити суд стягнути вже понад 19 тисяч гривень.

Адвокат відповідача зібрав та дослідив матеріали по справі. Він заперечив проти позову, тому що за два роки до цього, через інше судове рішення, з його клієнта вже була стягнута вся заборгованість разом із відсотками за цим самим кредитним договором. Заборгованість була погашена, а виконавче провадження було закрито. Ніяких наступних заперечень не було. Підтвердження цих фактів адвокат надав суду.

Міловський районний суд вивчив матеріали справи та визнав аргументи захисника переконливими: Позивач дійсно приховав вже існуюче рішення суду, що було винесене два роки тому. За тим рішенням Позивач стягнув заборгованість на той час, та… продовжив нараховувати відсотки боргу так, начебто тіло кредиту повернено не було!

Опираючись на це, Міловський районний суд відмовив кредитору у задоволенні позовних вимог і закрив справу.

Якщо Ви вважаєте, що Ваші права було порушено, Ви завжди можете звернутись за юридичною допомогою до Міловського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за тел. (06465) 2-29-49 у Міловому, (06452) 2-14-54 у Станиці Луганській, (06466) 9-12-78 у Біловодську, чи на «гарячу» лінію системи 0800 213 103. Це безоплатно, оперативно та професійно.

Згідно із Законом, всі послуги юриста оплачує держава!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь