A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Юристка відстояла права учасника бойових дій у суді

Дата: 16.08.2021 11:38
Кількість переглядів: 780

Фото без описуВійськовослужбовець відпрацював за контрактом понад два роки у військовій частині, та був відправлений у відставку у зв’язку з досягненням граничного віку перебування на військовій службі. Через розташування частини неподалік від лінії розмежування з непідконтрольною територією, він одержав статус учасника бойових дій.  Строк його служби приходився на так званий «особливий період», коли службовцям не надавалися додаткові оплачувані відпустки, і станом на день свого звільнення, службовець свою відпустку не використав, та не отримав ніякої компенсації за це невикористання. З точки зору військової частини (і не тільки цієї, бо це не перша подібна справа навіть за цей рік), відсутність грошової компенсації у випадку, якщо службовець не скористався відпусткою – навіть, якщо це трапилось не за його бажанням, а через незалежні обставини – це нормальна практика. І взагалі, для такого нарахування компенсацій не тільки немає відповідного механізму, а й коштів до бюджету не закладено, і взагалі краще про компенсації просто забути.

Але звільнений вважав, що його права було порушено. Хоча звільнення й відбулось ще кілька років тому, але мова йшла про суму понад 80 тисяч гривень! Тому, для встановлення справедливості,  після отримання письмової відмови від військової частини, чоловік звернувся за безоплатною правовою допомогою до Міловського місцевого центру.

Як учасник бойових дій він мав право на безоплатне представництво його інтересів в суді, і його справу було передано у ведення досвідченого штатного юриста центру Оксани Чумак.

У позовній заяві юристка наполягала на визнанні бездіяльності військової частини протиправною і просила зобов’язати вчинити певні дії – тобто, повернути звільненому службовцю невиплачену грошову компенсацію з обґрунтуванням індексації, пов’язаної з підвищенням окладів.

Справу розглядав Луганський окружний адміністративний суд. Дослідивши матеріали справи, суд погодився з законністю вимог та вирішив повністю задовольнити позов: позивачу навіть не прийшлось сплачувати судовий збір, він просто отримав заборгованість.

Якщо Ви вважаєте, що Ваші права було порушено, Ви завжди можете звернутись за юридичною допомогою до Міловського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за тел. (06465) 2-29-49, 099 460 9368, 098 446 2691 чи на «гарячу» лінію системи 0800 213 103. Це безоплатно, оперативно та професійно.
Згідно з Законом, всі послуги юриста оплачує держава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь