A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Сплачуй податки вчасно – не наражай свій бізнес на неприємності

Дата: 17.08.2021 09:39
Кількість переглядів: 775

У Головному управління ДПС у Луганській області звертають увагу. Податковий борг - це не тільки приватна справа окремого платника податків, але і проблема загальнодержавного значення. Адже податковий борг є тими коштами, які своєчасно не надійшли до бюджетів та відповідно не можуть бути використані на здійснення бюджетних видатків.

У відомстві зазначають, що в цілому по Луганській області податковий борг до зведеного бюджету станом на 1 серпня 2021 року склав 4 млрд 198 млн грн, в тому числі до місцевого бюджету – 872 млн грн, або 21 відс. від загальної суми податкового боргу по області.

Так, найбільшими боржниками по сплаті податків до місцевих бюджетів є:

державні підприємства, в тому числі АТ «Лисичанськвугілля» - 67,1 млн грн, Рубіжанський КХЗ «Зоря» - 13,1 млн грн, ДП «Первомайськвугілля» - 43,3 млн грн, ДП «Антрацит» - 21 млн грн, ДП «Донбасантрацит» - 27,1 млн грн;

підприємства комунальної форми власності, в тому числі Лисичанський КСП «Лисичанськводоканал» - 33,4 млн грн, КП «Лисичанськтепломережа» - 6,5 млн грн, КП «Первомайськтеплокомуненерго» - 8,6 млн грн, ЛМКП «Теплокомуненерго» - 12,6 млн грн, КП РВУВКГ – 8,3 млн гривень.

У відомстві звертають увагу, якщо добровільне погашення боргу неможливе або платник податків свідомо порушує податкове законодавство та не має наміру повністю виконати свої зобов’язання перед бюджетом, контролюючий орган застосовує до боржника комплекс заходів стягнення боргу визначений законодавством.

Податковий борг для економіки підприємства – це значні штрафні санкції і пеня, податкова застава на майно та неможливість ним вільно розпоряджатися, стягнення коштів з банківських рахунків та продаж активів в рахунок погашення існуючого боргу. Чи варто наражати свій бізнес на такі неприємності?

Протягом січня - липня 2021 р. надходження від застосування заходів стягнення в рахунок погашення податкового боргу до місцевого бюджету склали – 51,2 млн гривень.

Інформацію про наявність (відсутність) податкового боргу, можна отримати скориставшись Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Головне управління ДПС у Луганській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь