A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Щодо порядку призначення житлових субсидій

Дата: 23.11.2021 16:46
Кількість переглядів: 983

Постановою Кабінету Міністрів України від 15.11.2021 р. № 1184 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» (далі – Постанова № 1184) внесено зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 р. № 848 (зі змінами) (далі – Положення), зокрема, в частині розрахунку розміру житлової субсидії мешканцям населених пунктів Донецької та Луганської областей на лінії зіткнення, перелік яких визначено в додатку 2 до розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.11.2014 р. № 1085 «Про затвердження переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та переліку населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення», які внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України залишилися без тепло- або газопостачання та вимушено використовують побутові електроприлади для обігріву своїх житлових приміщень.

Для таких домогосподарств розрахунок розміру житлових субсидій в опалювальний сезон, починаючи з листопада 2021 року, має здійснюватися з урахуванням соціальних нормативів споживання електричної енергії, які передбачені для електроопалення. При цьому від таких осіб не потрібно вимагати акт обстеження електромереж, який передбачений для інших домогосподарств пунктом 8 Положення.

Розрахунок житлових субсидій з урахуванням зазначених норм має бути проведений на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства, що складається посадовою особою виконавчого органу селищної, сільської або міської ради, та акта органів місцевого самоврядування про відсутність тепло- або газопостачання, складеного в довільній формі на групу будинків або навіть населений пункт. При цьому зазначені нарахування в листопаді та подальших місяцях опалювального сезону особам, яким житлова субсидія призначена до набрання чинності Постановою № 1184, має бути проведений без додаткового звернення таких громадян до органів соціального захисту населення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь