A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Переваги використання єдиного рахунку

Дата: 13.12.2021 08:44
Кількість переглядів: 689

Головне управління ДПС у Луганській області вкотре роз’яснює переваги використання єдиного рахунку.

Єдиний рахунок використовується для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

Платники податків добровільно за власним бажанням приймають рішення щодо використання єдиного рахунку. Повідомлення про використання або про відмову від використання єдиного рахунку подає платник податків в електронній формі через Електронний кабінет. При цьому, платник один раз протягом календарного року має право повідомити про використання або про відмову від використання єдиного рахунку.

У разі відмови платника від використання єдиного рахунку таке використання припиняється, починаючи з 01 січня наступного календарного року.

Окремо зазначаємо, що сплатити через єдиний рахунок платник має можливість всі поточні платежі, податковий борг за такими платежами та недоїмку з єдиного внеску, грошові зобов’язання, які визначено на підставі податкових повідомлень-рішень, але такий рахунок не може бути використаний для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податку на додану вартість, акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також для сплати частини чистого прибутку до бюджету державними та комунальними підприємствами та їх об’єднаннями

Для зарахування коштів на єдиний рахунок платник заповнює розрахунковий документ на переказ коштів у відповідності до вимог Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.07.2015 № 666.

Слід зазначити, що сплата податків і зборів, інших платежів, єдиного внеску з використанням єдиного рахунку дозволяє платнику податків зменшити витрати часу на формування платіжних доручень, кількість формування платіжних доручень, кількість помилково сплачених грошових зобов’язань та дозволяє уникнути непорозумінь зі зміною рахунків.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь