Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

На Луганщині за матеріалами СБУ судитимуть посадовця за розголошення державної таємниці

Дата: 10.01.2022 16:44
Кількість переглядів: 913

Фото без описуСлужба безпеки України завершила досудове розслідування за фактом замаху на розголошення державної таємниці, вчиненого посадовою особою одного з державних органів Луганської області.

Оперативники та слідчі Служби безпеки України встановили, що у 2019 році службовець, відповідальний за дотримання режиму секретності, надав доступ до державного оборонного об’єкту особі, яка не має допуску до державної таємниці. Інформація про місцезнаходження цього об’єкту є таємною.

Посадовцеві повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 328 Кримінального кодексу України. Наразі обвинувальні матеріали справи скеровано до суду. 

За вчинення замаху на розголошення державної таємниці правопорушнику загрожує до 5 років ув’язнення з можливою забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років.

Усього ж протягом 2021 року на Луганщині Службою безпеки  України під процесуальним керівництвом прокуратури розпочато 4 кримінальні провадження за фактами розголошення державної таємниці. За порушення законодавства України про державну таємницю до адміністративної відповідальності притягнуто 24 осіб. Відмовлено у наданні допуску до держтаємниці 51 особі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь