Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Мобільний телефон як злочин

Дата: 14.01.2022 13:28
Кількість переглядів: 855

Фото без описуКращі практики наших захисників у судових справах не обмежуються участю штатних юристів Міловського місцевого центру. Адвокати, що співпрацюють із системою безоплатної правової допомоги, теж підтверджують свій професійний рівень та виграють судові справи наших клієнтів. З нещодавнього – випадок зі службовцем-прикордонником: під час несення служби його  у патрулі зупинила перевірка та склала протокол про адміністративне правопорушення – недбале ставлення військовослужбовця до служби – за те, що патрульний, буцімто, мав при собі особистий мобільний телефон.

Військовослужбовці – учасники АТО відносяться до категорії, що має право скористатись безоплатною правовою допомогою (за рахунок держави). Тому прикордонник, що не погодився з протоколом, звернувся до Міловського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Інтереси позивача в суді представляв досвідчений адвокат Максим Оробцов, що вже багато років співпрацює з системою #БПД.

За переконанням адвоката, є суттєва різниця між правопорушенням, що сталося з необережності та таким, що вчинене з прямим умислом. Зібрані адвокатом матеріали свідчили: перевіряючий, який склав акт про адмінправопорушення, не надав ніяких доказів про наявність особистого мобільного телефону у прикордонника, хоча був зобов’язаний це зробити. Тобто, особа, що складала протокол, не навела не тільки свідоцтв зловмисності, а й не задокументувала доказів самої наявності телефону у прикордонника. І навіть те, що службовець визнав свою провину, не звільняє перевіряючого від обов’язку надавати належні докази.

За Конституцією України сумнів щодо доведеності вини особи тлумачиться на її користь, тому Міловський районний суд погодився з аргументами адвоката і вирішив закрити провадження відносно військовослужбовця у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Якщо Ви вважаєте свої права порушеними, звертайтесь за безоплатною правовою допомогою до фахівця місцевого центру – особисто, чи за номером (06465) 2-29-49. Це безоплатно, оперативно та професійно. Всі послуги юриста оплачує держава!

Посилання на справу у «Єдиному державному реєстрі судових рішень»: https://reyestr.court.gov.ua/Review/95602185


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь