A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Неспрадливо звинувачують - як протидіяти наклепу

Дата: 18.02.2022 13:40
Кількість переглядів: 7525

Фото без описуІз електронного звернення до системи БПД: «Про мене розпускають брудні чутки у соцмережі Фейсбук: звинувачують у тому, що я не робив (гвалтування). Мої особисті дані та фото взяті з соцмереж. Що робити, аби покарати за поклеп та заподіяння шкоди?»

Відповідає головний юрист Біловодського бюро безоплатної правової допомоги Віталій Зайцев.

За Конституцією кожному гарантується право на свободу думки і слова та на вільне вираження своїх поглядів та переконань. Однак за посягання на права і свободи інших передбачена відповідальність перед Законом, бо право на свободу думки і слова не поширюється на розповсюдження недостовірної інформації, яка ганьбить честь, гідність і ділову репутацію іншої особи. Кожному гарантується право у судовому порядку спростувати недостовірну інформацію про себе і членів своєї сім’ї та вимагати вилучення будь-якої інформації, а також право на відшкодування матеріальної і моральної шкоди, завданої збиранням, зберіганням, використанням і поширенням такої недостовірної інформації. Особа, чию честь та гідність порушено, має право на відповідь та спростування наклепу.

Суд має розглядати подібні справи у випадку, якщо недостовірну інформацію, що стосується позивача, було доведено до відома хоча б одної особи будь-яким способом, і таким чином було порушено особисті немайнові права. Враховуючи це, для захисту прав у цьому випадку потрібно звернутись до суду. Це можна зробити у тому числі, звернувшись за безоплатною правовою допомогою до системи БПД: кваліфікований юрист порадить, як краще написати позов до суду, а якщо ви відноситесь до пільгової категорії громадян, що мають право на безоплатне представництво в суді, то самостійно буде захищати ваші інтереси.

Найближче до Марківки бюро безоплатної правової допомоги знаходиться у смт Біловодськ, вул. Біловоди, 9. Тел. (06466) 9-12-78,
тел. Міловського бюро – (06465) 2-29-49.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь