A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Новини

Дата: від до Скинути

Відкриття мультимедійної кімнати

Відкриття мультимедійної кімнати

Інформуємо вас про другий етап реалізації Проєкту «Стратегічні, цифрові та партисипативні рішення для розвитку соціальної сфери в 10 громадах Луганської та Донецької областей», що реалізується Асоціацією учасницького розвитку громад, в рамках проєкту «Спеціальна програма підтримки Східної України (підконтрольні Уряду території)», що здійснюється Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Уряду Федеративної Республіки Німеччина. Нагадуємо: наша громада являється партнером Проєкту по результатам конкурсного відбору. 10 грудня 2020 року між громадою та Асоціацією учасницького розвитку громад був підписаний Меморандум про співробітництво щодо реалізації Проєкту. Метою співпраці є покращення якості та доступності соціальних послуг, удосконалення сфери соціальних послуг для жителів громади, підготовка Стратегії розвитку сфери соціального захисту, розширення комунікаційного простору. В рамках цього Проєкту Марківська громада отримала обладнання для мультимедійної кімнати. Ця кімната обладнана проєктором, проєкційним екраном, ноутбуком, принтером, 4 G WI-FI роутером, вебкамерою, презентером, мобільною акустичною системою, посилювачем інтернет зв’язку, а також меблями: столом, стільцями та фліпчартом. Мультимедійна кімната – це соціально -орієнтована партисипативна платформа. Створена для комунікацій із жителями, обміну досвідом з іншими громадами, надання соціальних послуг та проведення освітніх заходів, в тому числі спільно з місцевими, регіональними громадськими організаціями та благодійними фондами.

13:43 29.01.2021

ДО УВАГИ!

ДО УВАГИ!

Увага! Щоб не переплатити за газ у лютому, вчасно зафіксуйте показники лічильника за січень

13:42 29.01.2021

ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ!

ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ!

З 01.01.2021 набрав чинності розділ І Закону України від 014 грудня 2020 року № 1017-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій» (далі-Закон № 1017), яким внесені зміни до п. 61 підрозділу ХХ «Інші перехідні положення» Податкового кодексу України (далі-ПКУ). Цим пунктом передбачено, що з 01 січня 2021 року до 01 січня 2022 року реєстратори розрахункових операцій (далі – ПРРО)  не застосовуються платниками єдиного податку другої – четвертої груп (фізичними особами-підприємцями), обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року (тобто 1320000 грн. (з 01.01.2021 мінімальна заробітна плата становить 6000 грн), незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які здійснюють:

11:01 29.01.2021

Запрацювало Біловодське бюро

Запрацювало Біловодське бюро

З початку 2021 року призупинено мобільні виїзди до Марківської ОТГ та сіл району. Але поки Міловський місцевий центр шукає можливості відновити їх, потреба у послугах безоплатного юриста для людей віддалених населених пунктів нікуди не зникла, тому пропонуємо за можливості звертатись до відкритого в Біловодську бюро безоплатної правової допомоги. Прийом громадян веде досвідчений юрист Потоцька Ірина Костянтинівна. На її рахунку багато успішних справ (у тому числі – судових), чисельні задоволені клієнти і зекономлені людські кошти. Бюро підпорядковане Міловському місцевому центру безоплатної вторинної правової допомоги.

09:08 29.01.2021

Нарада керівників закладів освіти Марківської громади

Нарада керівників закладів освіти Марківської громади

З 25 січня 2021 року, після скасування додаткових обмежень, які тривали з 8 до 24 січня, заклади освіти Марківської територіальної громади відновили навчання в очному форматі. Стосовно цього та інших питань щодо організації навчально-виховного процесу у другому семестрі зібрав сьогодні на нараду керівників загальноосвітніх закладів начальник відділу освіти Марківської селищної ради Антатолій Бородавка. Участь у нараді освітян громади взяла заступник голови з соціальних питань Галина Худик та начальник Марківського міжрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області Галина Перепелиця.

13:57 28.01.2021

Нарада бібліотечних працівників Марківської громади

Нарада бібліотечних працівників Марківської громади

З метою підвищення фахової кваліфікації  бібліотечних працівників та підведення підсумків роботи книгозбірень за 2020 рік, 29 січня на базі Марківської публічної бібліотеки за участі начальника відділу культури, національностей, релігій та туризму Марківської селищної ради Ольги Стрижаченко відбулася підсумкова нарада бібліотечних працівників.

09:20 28.01.2021

Про ставки судового збору у 2021 році

Про ставки судового збору у 2021 році

Нагадуємо, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, – у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

09:03 28.01.2021

На Марківщині урочисто відкрито поліцейську станцію

На Марківщині урочисто відкрито поліцейську станцію

У рамках реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади одним із напрямків, який сьогодні впроваджується в об’єднаних територіальних громадах, є реалізація створення сучасних центрів безпеки, які дадуть можливість громадам повноцінно убезпечити життя своїх мешканців. Так, нещодавно на території Марківської громади запрацювала Поліцейська станція, яка облаштована усім необхідним для роботи поліцейських. Кабінети оснащені необхідною сучасною комп’ютерною та оргтехнікою, меблями й доступом до мережі Інтернет.

16:39 27.01.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь