A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Новини

Дата: від до Скинути

ЦЗ пропонує отримати ваучер для здобуття фаху

Луганський обласний центр зайнятості запрошує  Вас скористатися можливістю отримати ваучер та безкоштовно здобути нову професію або спеціальність. На Ваш вибір 79 професій та 45 спеціальностей. Звертаємо Вашу увагу на те, що в Перелік професій та спеціальностей для навчання за якими може бути виданий ваучер, додали нову професію -  "Сапер (розмінування)". Обирайте те, що цікавить саме Вас та звертайтеся до нас!

10:26 14.03.2024

Консультують фахівці БФ «Право на захист»

✅ Якщо ви, шановні внутрішньо переміщені особи, зареєстровані в Координаційному центрі Марківської СВА і маєте запитання в сфері правозахисту, чекаємо вас сьогодні на особистий прийом. 👉 Кваліфіковану консультативну допомогу вам нададуть за адресою: м. Київ, Святошинський р-н, вул. Рене Декарта, 14. ☎️ Або телефонуйте +380666862878.

09:27 14.03.2024

З Днем українського добровольця, наші Титани!

Ця визначна дата була започаткована 2017 року. Її призначення – гідно вшановувати хоробрих чоловіків і жінок, які ризикують своїми життями заради нашої Батьківщини, заради всіх українців.

07:10 14.03.2024

В Україні стартують уроки волонтерства у школах. Долучитися може кожен

В Україні запускають ініціативу «Шкільний урок волонтерства», яка покликана надихнути підлітків займатися волонтерською діяльністю. В школах пройдуть 45-хвилинні уроки, на яких досвідчені волонтери/активісти/вчителі розкажуть, що таке волонтерство та поділяться інструментами, які допоможуть школярам долучитися до волонтерського руху. 

10:16 13.03.2024

Чи зараховується до страхового стажу період участі безробітного в громадських роботах? Так, зараховується

Питання обчислення страхового стажу при призначенні допомоги по безробіттю врегульовані нормами Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”. Зокрема, статтею 21 цього Закону передбачено, що страховий стаж – це період (строк), протягом якого особа підлягала страхуванню на випадок безробіття та за який щомісяця сплачено нею та роботодавцем страхові внески у сумі не менш як мінімальний страховий внесок. Статтею 31 Закону України “Про зайнятість населення” передбачено, що з особами, які беруть участь у громадських роботах, укладаються строкові трудові договори. Оплата праці таких осіб здійснюється за фактично виконану роботу у розмірі, що не може бути меншим, ніж мінімальний розмір заробітної плати. Відповідно до заробітної плати цих осіб здійснюється нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Тож період участі безробітного у громадських роботах зараховується до страхового стажу. Це підтверджується також нормами пункту 13 Порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 р. № 175, та пункту 8 Порядку надання допомоги по безробіттю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 р. № 735. При цьому слід враховувати, що період участі у громадських роботах зараховується до страхового стажу у разі наступної реєстрації особи як безробітної. Більш детальніше про громадські роботи на сайті Державного центру зайнятості за посиланням http://surl.li/hbgwq Виникають питання, що пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтесь до фахівців центру зайнятості за номерами гарячих ліній 098-875-48-95, 099-491-20-86 або пройдіть за посиланням для мешканців Луганщини: http://surl.li/invaz для роботодавців та підприємців Луганщини: http://surl.li/ioarc

10:15 13.03.2024

Призначення пенсій, їх індексація, ідентифікація осіб пенсійного віку та консультації з питання нарахування пільг і субсидій

🤝 На ці та інші актуальні запитання шукають відповіді внутрішньо переміщені особи, зареєстровані в Координаційному центрі Марківської селищної військової адміністрації. 

09:40 13.03.2024

Інформація для ВПО у сфері зайнятості

Луганська обласна служба зайнятості пропонує внутрішньо переміщеним особам низку послуг у сфері зайнятості: сприяння у працевлаштуванні, набуття нових професійних навичок або відкриття власного бізнесу. З 1 березня 2024 року змінився порядок призначення соціальної допомоги людям зі статусом внутрішньо переміщеної особи. Уряд ухвалив рішення, яке стосується ключових інструментів підтримки внутрішніх переселенців та малозабезпечених сімей. Водночас забезпечуючи підтримку таких людей, держава запроваджує механізми стимулювання громадян до пошуку роботи,  здобуття нових професійних навичок або ж  започаткування власної справи. Які ж послуги можуть отримати внутрішньо переміщені особи (ВПО) в службі зайнятості? По-перше:  послуги з пошуку роботи. Фахівці служби зайнятості здійснюють індивідуальний підбір вакансій для кожної людини з урахуванням отриманої освіти, професійного досвіду та побажань до майбутнього робочого місця. Все, що необхідно зробити внутрішньому переселенцю – це зареєструватися в Луганській обласній службі зайнятості онлайн як безробітний через Портал Дія. Допомога по безробіттю призначається з першого дня після надання людині відповідного статусу. Поки діє воєнний стан тривалість допомоги не може перевищувати 90 календарних днів. Втім особи передпенсійного віку (за рік до настання права на пенсію) можуть розраховувати на виплату такої допомоги до 360 календарних днів. По-друге: організація професійного навчання. Служба зайнятості здійснює навчання безробітних у навчальних закладах, зокрема, в центрах професійно- технічної освіти Державної служби зайнятості за 95 робітничими професіями та близько 400 освітніми програмами. Для безробітних таке навчання безоплатне, воно здійснюється за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Після успішного завершення навчання слухачам видається документ державного зразка про присвоєння відповідної кваліфікації. Опанувати нову професію можна на замовлення роботодавця або для самозайнятості, тобто коли людина планує стати підприємцем. По-третє: можливість отримання ваучера на навчання. Це документ, що дає змогу внутрішньо переміщеним особам безоплатно підвищити кваліфікацію або отримати нову професію за затвердженим Мінекономіки переліком зі 124 професій і спеціальностей. Вартість ваучера не може перевищувати  10- кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (на сьогодні це більше 30 тис. грн). Така можливість надається ВПО, які не зареєстровані як безробітні, мають  професійно-технічну чи вищу освіту.  По-четверте: надання грантів на започаткування або розвиток вже діючого бізнесу. Передусім, мова йде про грантовий проєкт «Власна справа», що дає

12:49 12.03.2024

Шановні діти та батьки! 

💙💛 Запрошуємо вас на майстер-клас з виготовлення свічок з натурального воску.  🔥 Ви матимете змогу долучитися до цікавого творчого процесу. А ще – відчути, як в теплій затишній атмосфері віск стає піддатливим від тепла рук. Завдяки їм він формується в красиву екологічну ароматну свічку. А також дізнаєтеся багато з історії її виготовлення, особливості прикрашання та використання. 📢 Чекаємо всіх бажаючих в Координаційному центрі Марківської селищної військової адміністрації 14 березня об 11.00. Адреса незмінна: місто Київ, Святошинський район, вулиця Рене Декарта, 14. Сподіваємося, що тремтливе полум’я свічки із вощини  допоможе учасникам поринути в магічну атмосферу і подарує фонтан емоцій та позитивних вражень.

11:05 12.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь