A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Новини

Дата: від до Скинути

Автошкола для осіб з інвалідністю

Нині серед громадян України користується попитом послуга з отримання посвідчення водія. Серед охочих кермувати автівкою є й люди з інвалідністю. Саме тому в Україні було створено автошколи для осіб з інвалідністю.

15:55 01.03.2024

Консультативна допомога з правових питань

📝 На основі укладеного між Марківською селищною військовою адміністрацією та благодійним фондом «Право на захист» на базі Координаційного центру два дні поспіль відбувався прийом внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від збройного конфлікту людей. Допомога зазначеній категорії громадян надається безоплатно.  ✏️ Протягом двох днів фахівцями було прийнято 11 громадяни з нагальних питань. Ще п’ятеро були проконсультовані телефоном. До  актуальних для ВПО послуг належать юридичні консультації та адвокаційна діяльність (написання скарг, запитів, позовних заяв, супровід справ у судах, супровід до державних установ). 

13:42 01.03.2024

Спорт для осіб з інвалідністю

Відповідно до статті 17 Закону України «Про фізичну культуру і спорт», в Україні функціонує спеціалізований державний заклад – Український центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт».

09:28 29.02.2024

Збільшено розмір та строки надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО

Рішенням Кабміну збільшили строки і розміри надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО та внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю. Отож, загальну тривалість надання компенсації збільшено: до 3 місяців – за працевлаштування ВПО; до 6 місяців – за працевлаштування ВПО з числа осіб з інвалідністю. Розмір компенсації залежить від розміру мінімальної заробітної плати, яка з 1 січня 2024 року зросла до 7100 грн, а з 1 квітня 2024 року становитиме 8 000 грн. Таким чином з 2024 року роботодавець отримав право на компенсацію: до 24 тис. грн – за кожну працевлаштовану внутрішньо переміщену особу; до 48 тис. грн – за кожну працевлаштовану внутрішньо переміщену особу з інвалідністю. Докладніше: http://surl.li/bthud Щоб отримати компенсацію, роботодавець може подати заявку через портал ДІЯ або звертайтесь до фахівців центру зайнятості за номерами гарячих ліній 098-875-48-95, 099-491-20-86 або пройдіть за посиланням для роботодавців та підприємців Луганщини: http://surl.li/ioarc Надаємо підтримку з питань зайнятості: - телеграм-канал: https://t.me/Pidtrimka_DCZ11_luhansk - вайбер-канал: https://cutt.ly/jLaYiYr

10:10 28.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь