A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Новини

Дата: від до Скинути

Запрошуємо на творчу зустріч!

Запрошуємо на творчу зустріч!

Друзі! Наближається день нашої з вами чергової творчої зустрічі! 🤗 Із радістю анонсуємо інформативну подорож «Легенди Марківщини». Зануримося разом у цікавезні факти та розповіді 📖, якими оповита історія нашої Марківщини🌻, переглянемо відеострічку "Марківці 330"🎥🎞️, відтворимо на папері основні символи рідної громади💙💛 Місце зустрічі незмінне: м. Київ, вул. Рене Декарта, 14; четвер, 12.00🕛 Вік учасників необмежений 🙂

12:57 11.07.2023

«Восток-СОС»: допомога завжди актуальна

«Восток-СОС»: допомога завжди актуальна

Співпраця Марківської селищної військової адміністрації з Благодійною організацією «Благодійний фонд «Восток-СОС» має сталий партнерський характер. Це дозволяє підтримати громадян вразливої категорії, які змушені були покинути тимчасово окуповану Луганську область та потребують допомоги.

12:54 10.07.2023

Адмінпослуги для ВПО з Марківщини

Адмінпослуги для ВПО з Марківщини

З дня відкриття Координаційного центру надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам з Луганської області при Марківській селищній військовій адміністрації Старобільського району Луганської області адміністратором ЦНАПу надано близько 14 послуг та проведено понад 40 консультацій.

14:23 07.07.2023

На прийомі у начальника Марківської СВА

На прийомі у начальника Марківської СВА

 У п’ятницю, 7 липня, на базі Координаційного центру надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам Марківської селищної військової адміністрації здійснив прийом громадян начальник СВА Олександр Череватий.

13:49 07.07.2023

Підтримка бізнесу для ветеранів війни

Підтримка бізнесу для ветеранів війни

Український ветеранський фонд надаватиме фінансування бізнесу ветеранів, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України на конкурсній основі.

07:12 07.07.2023

Надано консультативну допомогу ВПО

Надано консультативну допомогу ВПО

Согодні в Координаційному центрі гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам Марківської селищної військової адміністрації соціальний працівник мобільної групи Благодійного фонду «Право на захист» Віта Савчук надала консультативну допомогу потребуючим ВПО.

19:19 06.07.2023

Ой, на Івана, на Купала АБО Марківській традиції в столиці України

Ой, на Івана, на Купала АБО Марківській традиції в столиці України

Чимало звичаїв і традицій українців тримаються на синтезі християнства та язичницьких вірувань. Не виняток доволі поширене Свято Івана (Іоанна Хрестителя, або ж ще – Івана Купала). До початку повномасштабного вторгнення традиція відзначати це свято громадою набувала все більших масштабів на Марківщині. Особливо, коли було відновлено ставок в Марківці  – епіцентр культурно-масових заходів.  Сьогодні наше рідне селище перебуває в окупації. Але на те ми й марківчани, аби рухатися вперед і прищеплювати любов до малої батьківщини землякам, які про неї знали лише з чуток, або й зовсім про нього не чули.  Отож після відповідного анонсу поспішили до Координаційного центру гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям Марківської селищної військової адміністрації в місті Києві, щоб взяти участь у святкуванні. Й не були розчаровані. Навпаки – отримали чимало позитивних емоцій та бажання зустрітися ще для приємного спілкування. Заочне знайомство для тих, хто про Марківську землю дізнався вперше, і яскраве нагадування, яка вона прекрасна тим, хто покинув її через війну, – відео з минулорічних святкувань. Кожен з глядачів вкотре утвердився в думці: Україна в цілому та Марківщина зокрема в наших серцях і любов до них сильніша за відстані.  Організатори заходу мали на меті не лише допомогти землякам психологічно розвантажитись в доволі складних життєвих обставинах, а ще й сприяти популяризації національних надбань, звичаїв, традицій. Судячи з відгуків очевидців, їм це вдалося.  Окрасою свята стали власноруч сплетені купальські віночки. В них чарівно виглядали не тільки діти, а й дорослі. Тож уважно слідкуйте за подальшими анонсами та обов’язково долучайтеся. Чим згуртованіша громада, тим сильніший її дух!

15:03 06.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь