A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Новини

Дата: від до Скинути

Ой, на Івана, на Купала АБО Марківській традиції в столиці України

Ой, на Івана, на Купала АБО Марківській традиції в столиці України

Чимало звичаїв і традицій українців тримаються на синтезі християнства та язичницьких вірувань. Не виняток доволі поширене Свято Івана (Іоанна Хрестителя, або ж ще – Івана Купала). До початку повномасштабного вторгнення традиція відзначати це свято громадою набувала все більших масштабів на Марківщині. Особливо, коли було відновлено ставок в Марківці  – епіцентр культурно-масових заходів.  Сьогодні наше рідне селище перебуває в окупації. Але на те ми й марківчани, аби рухатися вперед і прищеплювати любов до малої батьківщини землякам, які про неї знали лише з чуток, або й зовсім про нього не чули.  Отож після відповідного анонсу поспішили до Координаційного центру гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям Марківської селищної військової адміністрації в місті Києві, щоб взяти участь у святкуванні. Й не були розчаровані. Навпаки – отримали чимало позитивних емоцій та бажання зустрітися ще для приємного спілкування. Заочне знайомство для тих, хто про Марківську землю дізнався вперше, і яскраве нагадування, яка вона прекрасна тим, хто покинув її через війну, – відео з минулорічних святкувань. Кожен з глядачів вкотре утвердився в думці: Україна в цілому та Марківщина зокрема в наших серцях і любов до них сильніша за відстані.  Організатори заходу мали на меті не лише допомогти землякам психологічно розвантажитись в доволі складних життєвих обставинах, а ще й сприяти популяризації національних надбань, звичаїв, традицій. Судячи з відгуків очевидців, їм це вдалося.  Окрасою свята стали власноруч сплетені купальські віночки. В них чарівно виглядали не тільки діти, а й дорослі. Тож уважно слідкуйте за подальшими анонсами та обов’язково долучайтеся. Чим згуртованіша громада, тим сильніший її дух!

15:03 06.07.2023

Шановні роботодавці та підприємці Луганщини!

Шановні роботодавці та підприємці Луганщини!

Луганська обласна служба зайнятості звертається до тих, хто в цей нелегкий час виїхав з окупованої території нашої області та продовжує працювати чи намагається відновити або розпочати свій бізнес в будь-якому куточку України! Ми працюємо онлайн! Головною нашою метою є допомога бізнесу зберігати існуючі та створювати нові робочі місця! На сьогодні існує багато різноманітних програм компенсаційних виплат роботодавцям за працевлаштованих працівників. Є велике бажання, щоб і бізнес Луганщини мав можливість скористатись допомогою від держави! Співпраця з нами сьогодні не потребує вашого часу на особисте відвідування центру зайнятості! Вся процедура відбувається за допомогою електронних сервісів! Фахівці Луганської обласної служби зайнятості готові консультувати та відповідати на всі ваші запитання! Ми працюємо для вас! Телефони для консультацій: 050-140-81-02, 095-167-51-08 або пройдіть за посиланням http://surl.li/ioarc

11:13 06.07.2023

Шановні мешканці Луганщини!

Шановні мешканці Луганщини!

Незалежно від того, в якому куточку України ви зараз знаходитесь, якщо у вас є проблема з пошуком роботи або є бажання змінити вид діяльності та місце працевлаштування,  Луганська обласна служба зайнятості завжди готова вам допомогти!

10:46 06.07.2023

Державне кредитування для ВПО

Державне кредитування для ВПО

Щодо реалізації державних та регіональних (в областях України за місцем реєстрації ВПО) житлових програм, які здійснює ДСФУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» та інші фінансові установи.  

16:24 05.07.2023

До уваги ВПО!

До уваги ВПО!

У п’ятницю, 7 липня, в Координаційний центр гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам з 10.00 до 13.00 здійснюватиме особистий прийом начальник Марківської селищної військової адміністрації Олександр ЧЕРЕВАТИЙ.

09:52 05.07.2023

До уваги майбутніх абітурієнтів!

До уваги майбутніх абітурієнтів!

 У середу, 5 липня, з 10.00 у приміщенні Координаційного центру надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам відбувається зустріч з викладачем спецдисциплін комп'ютерного напряму та інформаційних технологій Сєвєродонецького вищого професійного училища Катериною Олексіївною СЛЄПНЬОВОЮ.

13:50 04.07.2023

Юні митці, до роботи!

Юні митці, до роботи!

Юні друзі, а ми вже за вами скучили! 🤗   Гайда до нас! Будемо, як і раніше, на своєму мистецькому фронті наближати Перемогу 🇺🇦 популяризацією українських народних звичаїв і обрядів! 🌿☀️

10:30 04.07.2023

Незламні-2023

Незламні-2023

Це про наших випускників. Вже другий випуск – в умовах воєнного стану. Попри тривожні сирени, вибухи, навчання онлайн, йдуть до своєї мети, вчаться, будують плани на майбутнє. І, не зважаючи на труднощі, навчальний рік завершили з успіхами. Марківщина завжди славилася високими досягненнями у навчанні. І цей рік наші діти продемонстрували свої успіхи! Випускниця Марківськовго ліцею «Крок» Анна СКИРТАЧ склала успішно НМТ та за високі досягнення у навчанні відзначена золотою медаллю. Випускники Марківської громади здобувають повну загальну середню освіту у різних куточках України та за її межами. Хоча до повномасштабного вторгнення вчилися у закладах освіти Марківщини, де отримали ґрунтовні знання та вміння.  Срібні медалі «За досягнення у навчанні» здобули Карина МАРТИНЕНКО та Ліза ВЕЛИЧКО. Максимальні бали з НМТ набрали Карина МАРТИНЕНКО – з математики, Юлія ПІЛЯШЕНКО – з української мови. Ми пишаємось вами і відчуваємо велику гордість за ваші досягнення та здобутки! Ви виявляли наполегливість, витримку та вміння працювати в надскладних умовах, що говорить про високий рівень ваших здібностей та особистих якостей. На вашому шляху було багато перешкод, але ви ставали більш самостійними, продовжували навчатися, розвиватися і рости. Й довели, що ніщо не може зупинити людину, яка має мету та наполегливість.  Попереду на вас чекає дорога багатьох можливостей та здійснення мрій. Нехай майбутнє буде яскравим, а удача й везіння супроводжують вас. Ви – наша гордість, надія країни, найкращі з найкращих!

09:24 04.07.2023

З турботою про внутрішньо переміщених освб

З турботою про внутрішньо переміщених освб

Марківська селищна військова адміністрація продовжує плідну співпрацю з Благодійним фондом Восток SOS.  Завдяки такому співробітництву протягом трьох днів вимушеним переселенцям з Луганської області було видано 211 продуктових наборів та засобів особистої гігієни.  Це неабияка підмога для людей, що опинилися у скруті через необхідність покинути свої домівки у зв’язку з окупацією Луганщини.  Громада нашого регіону щиро вдячна за підтримку благодійному фонду Восток SOS. Разом нам під силу долати труднощі!

21:21 03.07.2023

При Координаційному центрі працюють фахівці ПФУ

При Координаційному центрі працюють фахівці ПФУ

До роботи в Координаційному центрі надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам з Луганської області при Марківській селищній військовій адміністрації Старобільського району Луганської області, що знаходиться за адресою: вул. Рене Декарта, 14 Святошинського району в місті Києві залучено фахівців Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області. Крім того, для дистанційного отримання громадянами консультацій або подання звернень до названої установи слід скористатися телефонами «гарячої лінії» за номерами (095)802-61-38 та (068)300-40-86.  Графік роботи: з понеділка по четвер –  з 8-00 до 17-00, в п’ятницю – з 8-00 до 15-45. Прийом громадян розпочнеться 11 липня поточного року. Електронна пошта: gu.lg@pfu.gov.ua; особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг ПФУ: http://portal.pfu.gov.ua

20:57 03.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь