Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Новини

Дата: від до Скинути

До уваги працівників державних установ та ОМС!

До уваги працівників державних установ та ОМС!

З метою розвитку цифрових навичок громадян та моніторингу рівня цифрової грамотності населення Луганської області, пропонуємо для проходження тест «Цифрограм 2.0» на порталі Дія. Цифрова Освіта за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/digigram

13:11 14.02.2022

«Марківчани – учасники бойових дій на території інших держав»

«Марківчани – учасники бойових дій на території інших держав»

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. З цієї нагоди Марківський історичний музей і відділ культури, національностей, релігій та туризму Марківської селищної ради презентують фотоальбом «Марківчани – учасники бойових дій на території інших держав».На Марківщині учасників бойових дій на території інших держав – 68 чоловік. «Чорний тюльпан» повернув додому тіло героїчно загиблого в Афганістані Віктора Олексійовича Рипала – марківчанина, чиє ім'я носить одна із вулиць селища. 60 наших земляків відзначено державними нагородами. Ордена Червоної Зірки удостоєні Сич О.І., Вахно С.В., Курячий С. П., Кузнецов В.А., Базікало В.М., посмертно – Рипало В.О. Герої посеред нас. Бажаючих ознайомитися з фотоальбомом запрошуємо до Марківського історичного музею!

13:11 14.02.2022

Вітаємо з перемогою!

Вітаємо з перемогою!

Зіграний черговий тур серед юнаків 2011-12 р.р.н. Гравці Марківськоі ДЮСШ забили п`ять переможних м’ячів до воріт Троїцької ДЮСШ. Також цього дня було зіграно два товариські матчі: Марківська ДЮСШ 1- Новопсковська ДЮСШ 1 -- 5:1,Марківська ДЮСШ 2 - Новопсковська ДЮСШ 2 -- 0:5. Такі зустрічі гарний досвід для спортсменів. Чекаємо на нові перемоги, так тримати!

13:07 14.02.2022

СБУ виявила на Луганщині бойовий арсенал ворожих диверсантів, які підривали автомобілі українських військовослужбовців

СБУ виявила на Луганщині бойовий арсенал ворожих диверсантів, які підривали автомобілі українських військовослужбовців

СБУ продовжує системні контрдиверсійні заходи на сході нашої держави. У ході оперативних дій у Луганській області встановлено місцезнаходження прихованого арсеналу з боєприпасами учасників незаконних збройних формувань ОРДЛО. Схрон із бойовими засобами ураження виявлено у напівзруйнованій будівлі в декількох кілометрах від держкордону. Під час огляду тайника правоохоронці вилучили понад 70 ручних гранат РГД-5. За попередніми даними, схованку облаштували учасники диверсійно-розвідувальної групи бойовиків, причетної до серії вибухів на території регіону. До складу ворожого підрозділу входив вибухотехнік з РФ. Встановлено, що у 2015 році зловмисники здійснили підриви радіолокаційної станції і двох автомобілів співробітників СБУ та Державної прикордонної служби. Ворожу диверсійну групу було нейтралізовано у ході масштабної спецоперації у 2018 році. За матеріалами української спецслужби ватажка бойовиків засуджено до майже 8 років ув’язнення. У межах раніше розпочатих кримінальних проваджень тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України. Заходи щодо вилучення засобів ураження проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях спільно з Державною прикордонною службою та Держслужбою з надзвичайних ситуацій. Пресслужба СБУ в Луганській області

15:20 11.02.2022

СБУ затримала одного із ватажків незаконного збройного формування бойовиків «Казачья национальная гвардия»

СБУ затримала одного із ватажків незаконного збройного формування бойовиків «Казачья национальная гвардия»

СБУ продовжує комплексні заходи щодо викриття і притягнення до відповідальності учасників незаконних збройних формувань на сході нашої держави. В ході оперативних дій, співробітники контррозвідки затримали у Станиці Луганській колишнього заступника командира угруповання бойовиків ОРДЛО. Зловмисник втікав від своїх ватажків на підконтрольну українській владі територію регіону для оформлення ID-паспорту та пенсійних виплат. За даними слідства, затриманим є мешканець Антрацитівського району, який у 2014 році добровільно приєднався до бойовиків. Там його призначили заступником ватажка одного з угруповань так званої «Казачьей национальной гвардии». Встановлено, що його «підрозділ» брав активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції на території Краснодонського (нині Сорокинський) та Антрацитівського районів Луганщини. Згодом він покинув лави бойовиків через конфлікт з ватажками, які замість «грошового утримання» видавали підлеглим продукти харчування. Потім тривалий час переховувався на тимчасово непідконтрольній українській владі території регіону. Наразі затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину за   ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України. Заходи з викриття і затримання зловмисника проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях спільно з Державною прикордонною службою, Національною поліцією та за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

11:48 09.02.2022

Триває ліквідація аварійних дерев

Триває ліквідація аварійних дерев

Дерева, які являють собою потенційну загрозу перехожим через свій вік, а відтак хрупкість, підлягають ліквідації. Її на Марківщині здійснюють виключно за результатами ретельного обстеження таких насаджень членами відповідної комісії Марківської селищної ради і обласної екологічної інспекції.

10:49 08.02.2022

За матеріалами СБУ до восьми з половиною років засуджено «експрокурорку» тимчасово окупованого Алчевська

За матеріалами СБУ до восьми з половиною років засуджено «експрокурорку» тимчасово окупованого Алчевська

Служба безпеки України продовжує системні заходи із викриття і притягнення до відповідальності осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки на сході України. Набув чинності вирок суду колишній співробітниці органів прокуратури України, яка зрадила присязі і перейшла на бік окупантів. У тимчасово окупованому Алчевську вона очолила підрозділ так званої «генеральної прокуратури ЛНР». За даними слідства, жінка отримала від бойовиків керівну посаду у «прокуратурі» у 2015 році. Слідчі СБУ зібрали беззаперечні докази того, що, перебуваючи на посаді «прокурора» міста, вона забезпечувала виконання і дотримання незаконно виданих окупантами «законів». Зокрема, за вказівками ватажків терористичної «ЛНР» здійснювала контроль за перереєстрацією захоплених українських підприємств в органах окупаційної адміністрації та стягненням з них податків до «бюджету ЛНР»; чинила тиск на підприємницькі структури, санкціонувала незаконні затримання та арешти громадян України. У 2017 році, на підставі зібраних СБУ доказів незаконної діяльності, поплічницю терористів було оголошено у загальнодержавний розшук. Їй заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (сприяння створенню, або діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України. Лисичанський міський суд, розглянувши обвинувальні матеріли за заочною процедурою, прийняв остаточне процесуальне рішення щодо вини правопорушниці та засудив її до 8 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. Термін покарання обчислюватиметься з дня затримання засудженої.

10:28 07.02.2022

Обережно, тонкий лід!

Обережно, тонкий лід!

Водойми практично завжди несуть певну загрозу людям – необережне поводження на воді може вартувати життя. Трагедія чатує повсякчас, навіть коли став чи річку затягує льодом. Його міцність важко адекватно оцінити, в тому числі й під час тривалих морозів.

13:37 04.02.2022

СБ України викрила дніпропетровського підприємця, який хотів підкупити співробітника спецслужби за $500 тис.

СБ України викрила дніпропетровського підприємця, який хотів підкупити співробітника спецслужби за $500 тис.

СБУ викрила підприємця з Дніпропетровщини на пропозиції хабаря співробітнику української спецслужби. За 500 тисяч доларів США він пропонував «заплющити очі» на незаконний демонтаж залізничної колії у Луганській області.

11:04 04.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь