A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Новини

Дата: від до Скинути

СБУ розслідує обставини ворожої терористичної атаки на Луганщині

На Луганщині Служба безпеки України розпочала досудове розслідування у зв’язку з ворожими обстрілами Сєвєродонецького району, вчиненими 7 листопада поточного року. Встановлено, що у результаті атаки російсько-окупаційних військ, які застосували заборонене артилерійське озброєння великих калібрів, у районі села Новозванівки вбито одного і поранено двох військовослужбовців ЗСУ. Крім того, у селі Нижнє-1 серйозно постраждала цивільна інфраструктура. Пошкоджено будівлю та техніку Попаснянського водоканалу, зокрема, знищено обладнання хіміко-бактеріологічної лабораторії. Обстрілом перебито газопровід високого тиску, у результаті чого спалахнула масштабна пожежа, й понад 1100 абонентів у різних населених пунктах залишилися без газопостачання.

10:08 09.11.2021

Триває місяць цифрової грамотності

З 1 по 30 листопада 2021 року триває масштабна інформаційна кампанія «Місяць цифрової грамотності» Ініціатива реалізується в межах проєкту Міністерства цифрової трансформації Дія. Цифрова освіта. Проєкт охоплює національний портал з розвитку цифрової грамотності Дія. Цифрова освіта з понад 65 безоплатними освітніми серіалами та тестами на цифрову грамотність, а також розгалужену мережу з 6000 партнерських офлайн-хабів цифрової освіти.

09:24 09.11.2021

«Для дітей суспільство без бар’єрів»

На виконання Плану заходів на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні Міністерство освіти і науки України у співпраці з проєктом «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), який реалізується Alinea International, та за підтримки Радниці-Уповноваженої Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації та Радниці-Уповноваженої з питань безбар’єрності у листопаді-грудні 2021 року проводитиме інформаційну кампанію «ДЛЯ ДІТЕЙ суспільство без бар’єрів». Кампанія складається із чотирьох етапів: 1 етап – інформування щодо зменшення супротиву суспільства до дітей з особливими освітніми потребами (листопад-грудень 2021 р.); 2 етап – інформування про підтримку родин в складних життєвих обставинах (січень – лютий 2022 р.); 3 етап – інформування про шкоду виховання дитини в інституційних закладах (березень – квітень 2022 р. ); 4 етап – інформування про доступність інклюзивної освіти для кожної дитини (травень – червень 2022 р.). Всі інформаційні матеріали кампанії можна завантажити за посиланням: https://fex.net/uk/s/7ct6xvc або https://drive.google.com/drive/folders/1bVvdLuP6wS4BY4GW-iKSeub0IGQzOtTw?usp=sharing  

14:44 08.11.2021

Державна підтримка галузі тваринництва та фермерських господарств у 2021 році

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки фермерських господарств, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 р.  № 106 (зі змінами) сімейними фермерськими господарствами «Ніка» і «Ксенія»  отримана спеціальна бюджетна дотація за утримання корів молочного напряму продуктивності в розмірі 5000 гривен на корову, а саме 40,0 тис грн та 45,0 тис грн відповідно.

13:17 05.11.2021

Відбулося засідання районної комісії ТЕБ та НС

Члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Марківської селищної ради 5 листопада взяли участь у засіданні аналогічної Старобільської районної комісії. Учасники зсідання розглянули низку актуальних для громади питань. Серед них – про стале проходження осіннє-зимового періоду 2021-2022 років; про створення робочих груп для перевірки стану готовності до нього комунальних підприємств; про проведення профілактичної роботи серед населення, спрямованої на збереження життя й здоров’я людей та інші. Було прийнято відповідні рішення.

10:17 05.11.2021

Військова служба в резерві

   Резервісти Збройних Сил України — це громадяни України, які у добровільному порядку проходять службу у військовому резерві Збройних Сил України та інших військових формуваннях на підставі контракту.

11:12 04.11.2021

Щеплення як запобіжний захід

Міністерство охорони здоров’я України за підтримки та спільно з міжнародними партнерами – UNICEF та USAID – реалізовує загальнонаціональну інформаційну кампанію «Щеплення – суперсила від хвороб» із популяризації рутинної вакцинації дітей та дорослих. У межах цієї кампанії розроблені два інформаційні ролики із закликом до батьків: 1) вакцинувати дітей відповідно до національного календаря профілактичних щеплень і захистити їх від 10 небезпечних інфекційних хвороб, 2) пам'ятати про власну ревакцинацію і вчасно її робити. Більш детальну інформацію можна знайти за посиланням: https://bit.ly/vac_video_subtitles. Бережіть себе та своїх рідних!

11:09 02.11.2021

СБУ посилює міжвідомчу взаємодію у протидії терористичним загрозам

Головне Управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях провело міжвідомчі антитерористичні тренування у Лисичанську. За сценарієм навчань, умовні терористи проникли на територію телевежі у центральній частині міста та замінували її. Учасники тренувань мали своєчасно виявити вибухонебезпечні предмети та попередити теракт. У тренуваннях взяли участь співробітники Служби безпеки України, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій та інших суб’єктів антитерористичної діяльності. Учасники успішно відпрацювали алгоритм дій у ситуації диверсійної небезпеки: розмінували об’єкт, виявили та знешкодили умовних диверсантів та здійснили низку заходів, необхідних для подолання наслідків надзвичайної ситуації. Організатори навчань, детально проаналізувавши кожну фазу операції, відзначили злагоджену роботу представників усіх задіяних в тренуваннях відомств. Спільно з представниками концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення учасники тренувань визначили напрямки підвищення рівня контрдиверсійного захисту об’єкту інфраструктури та запропонували конкретні заходи. Пресслужба СБУ в Луганській області

13:25 01.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь