A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Новини

Дата: від до Скинути

Юристка відстояла права учасника бойових дій у суді

Юристка відстояла права учасника бойових дій у суді

Військовослужбовець відпрацював за контрактом понад два роки у військовій частині, та був відправлений у відставку у зв’язку з досягненням граничного віку перебування на військовій службі. Через розташування частини неподалік від лінії розмежування з непідконтрольною територією, він одержав статус учасника бойових дій.  Строк його служби приходився на так званий «особливий період», коли службовцям не надавалися додаткові оплачувані відпустки, і станом на день свого звільнення, службовець свою відпустку не використав, та не отримав ніякої компенсації за це невикористання. З точки зору військової частини (і не тільки цієї, бо це не перша подібна справа навіть за цей рік), відсутність грошової компенсації у випадку, якщо службовець не скористався відпусткою – навіть, якщо це трапилось не за його бажанням, а через незалежні обставини – це нормальна практика. І взагалі, для такого нарахування компенсацій не тільки немає відповідного механізму, а й коштів до бюджету не закладено, і взагалі краще про компенсації просто забути.

11:38 16.08.2021

Змінення розміру аліментів на дитину

Змінення розміру аліментів на дитину

У нас запитали: «чи можна збільшити розмір аліментів на дитину?» Відповідає юрист Біловодського бюро безоплатної правової допомоги  Віталій Зайцев. Якщо коротко, то розмір аліментів не є незмінним. У відповідності до ст. 192 «Сімейного кодексу України», розмір аліментів, визначений за рішенням суду або домовленістю між батьками, може бути згодом зменшено або збільшено за рішенням суду за позовом платника або одержувача аліментів у разі зміни матеріального або сімейного стану, погіршення або поліпшення здоров'я когось із них та в інших випадках, передбачених Сімейним кодексом України.

11:37 16.08.2021

Суворе дотримання правил пожежної безпеки під час збирання врожаю – обов’язок кожного громадянина.

Суворе дотримання правил пожежної безпеки під час збирання врожаю – обов’язок кожного громадянина.

Жнива – напружена для хліборобів пора та пожежонебезпечний період для рятувальників. З настанням пожежонебезпечного періоду різко зростає ймовірність загоряння лісів та сільгоспугідь. Особливу небезпеку створюють спекотна погода, сухі хліба, людська недбалість та безвідповідальність. На виконання п. І. 5 протокольних доручень від 12.08.2021 року  за підсумками засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій  Марківська селищна рада звертається до жителів, гостей та керівників агроформувань району щодо дотримання правил протипожежного захисту сільськогосподарських угідь, хлібоприймальних пунктів, елеваторів та інших об’єктів зберігання і переробки врожаю. ПАМЯТАЙТЕ, що палити, розводити багаття, застосовувати відкрите полум’я на хлібних масивах та поблизу них, а також біля скирт соломи та сіна заборонено.

15:49 13.08.2021

Марківська громада придабали комбіновану дорожню машину

Марківська громада придабали комбіновану дорожню машину

З метою забезпечення благоустрою Марківської селищної ради в зимовий період, громадою було придбано комбіновану дорожню машину (КДМ)– на базі автомобіля МАЗ. Це автомобіль, основне призначення якого дотримання доріг у чистоті. Взимку – з`ємний снігоочисний поворотний відвал та піскосолерозкидач, забезпечить очищення шляхової мережі громади в зимовий період. Наразі у підпорядкуванні КП «Марківський комунальник» вже три нових автомобіля МАЗ, які працюватимуть з повним навантаженням за потребою. Працюємо далі…

15:48 13.08.2021

Старт проєкту «Затишний еко-простір»

Старт проєкту «Затишний еко-простір»

ГО «Кризька сільська організація «Промінь» спільно з відділами економічного розвитку та інвестицій та ЖКГ Марківської селищної ради реалізують проєкт «Затишний еко-простір». Мета – залучення мешканців до активної волонтерської роботи шляхом створення 9 еко-просторів на території населених пунктів громади.

10:03 13.08.2021

УВАГА! АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ!

УВАГА! АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ!

Марківське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області повідомляє, що відповідно до звіту про результати дослідження № 001369 п.м./21 від 10.08.2021 р патологічного (біологічного) матеріалу Дніпропетровської регіональної держаної лабораторії ветеринарної медицини, встановлено діагноз на африканську чуму свиней від двох загиблих поросят, виявлених в особистому селянському господарстві в с. Журавське Старобільського району, Луганської області (Міловська селищна рада).

08:55 13.08.2021

Повідомлення про відключення світла

Повідомлення про відключення світла

Повідомлення про відключення світла 13.08.2021 року з 9.00-16.00 смт Марківка: вул. Центральна буд. 30-292, 31-311; вул. Вишнева буд. 30-259, 40-256; пров. Комарова, Шевченко, Першотравневий; вул. Степова, 40 років Перемоги, Першотравнева 22-116, 49-111; вул. Виноградна та вул. Деркульська; кв. Молодіжний б.16,17,18. с. Кризьке вул Шевченка, пров. Сонячний 1-16. Прохання максимально поширити.

15:52 12.08.2021

Чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Марківської селищної ради

Чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Марківської селищної ради

З метою здійснення соціального захисту прав та інтересів дітей, 12 серпня відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Марківської селищної ради. На порядку денному розглядались питання щодо надання статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, надання права підпису батькам в сфері земельних відносин, визначення місце проживання дитини. Підготовлені матеріали детально вивчені працівниками служби у справах дітей, надані всі необхідні, згідно чинного законодавства, документи для їх розгляду. Розглянувши кожне питання, членами комісії прийняті компетентні та виважені рішення, спрямовані на захист прав та інтересів дітей.

15:50 12.08.2021

Всеукраїнська благодійна акція «Збери портфель товаришу»

Всеукраїнська благодійна акція «Збери портфель товаришу»

Друзі, ми знаємо, що Ви дуже активні та турботливі. Тому не пропустіть цей меседж! Щороку, у серпні місяці проводиться Всеукраїнська благодійна акція «Збери портфель товаришу». Закликаємо Вас не залишитись байдужими та долучитись до акції «Збери портфель товаришу», що проводиться з метою матеріальної допомоги сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах і потребують допомоги у підготовці дітей до 2021-2022 навчального року. До участі в акції запрошуються підприємства та організації громади, а також небайдужі пересічні громадяни. Це можна зробити так:

14:49 12.08.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь