A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Новини

Дата: від до Скинути

Увага! Попередження про пожежну небезпеку в області

Увага! Попередження про пожежну небезпеку в області

За даними Українського гідрометеорологічного центру, 2 серпня у Луганській області переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Відпочиваючи на природі, подбайте про те, щоб ваш відпочинок був максимально безпечним як для вас, оточуючих, так і для навколишнього середовища. Важливо не допускати спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум`я вогню нерідко перекидається на лісові насадження і може призвести до лісових пожеж та досягнути рівня надзвичайної ситуації. Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється: 1. Розведення багать у лісі. 2. Заїзд на територію лісового фонду транспортних засобів. 3. Відвідування населенням лісу із переважанням хвойних насаджень при 4-му та 5-му класі пожежної небезпеки (висока та надзвичайна пожежна небезпека) за умовами погоди. 4. Палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки. 5. Залишати у непередбачених для цього місцях лісу обмащене, просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я тощо. 6. Палити або користуватися відкритим вогнем під час проведення робіт з паливно-мастильними матеріалами (переливання пального, заправлення двигунів тощо). 7. Використовувати на полюванні пижі, виготовлені з горючих або здатних тліти матеріалів. 8. Розміщувати ближче ніж за 100 м від стіни хвойного лісу, 50 м - змішаного, 20 м - листяного склади паливно-мастильних та інших горючих матеріалів, автозаправні станції та вогненебезпечні виробництва, смітники, житлові і виробничі приміщення. 9. Випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу (у тому числі проводити сільськогосподарські пали). 10. Залишати під час будівництва доріг, газопроводів, нафтопроводів, мереж електропередачі, зв`язку, радіофікації, інших комунікацій та об`єктів деревні залишки і горючі матеріали. 11. Звалювати та спалювати у лісових насадженнях сміття, будівельні залишки, побутові та горючі відходи тощо. В разі виникнення пожежі необхідно негайно повідомляти про це лісогосподарські підприємства, територіальні підрозділи ДСНС України, місцеві органи влади. Особи, винні у порушенні вимог пожежної безпеки несуть адміністративну відповідальність згідно ст.cт. 77 та 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та кримінальну відповідальність згідно ст. 245 ККУ в разі спричинення важких наслідків.

10:24 02.08.2021

Прикро, аж за край! Або - добрі справи для добрих "громадян" на Марківщині...

Прикро, аж за край! Або - добрі справи для добрих "громадян" на Марківщині...

Шановні громадяни! Нещодавно у мережі Facebook на сторінці "Марківська громада" висвітлювали чергову приємну подію для нашого селища - початок капітального ремонту громадського туалету. Минув тиждень. Ремонтні роботи тривають, прокладається нова каналізація, водогін та, на превеликий жаль, "небайдужі мешканці громади" активно нам в цьому допомагають. На фото ви можете бачити вибиті шибки в нещодавно встановлених пластикових вікнах. Складається враження, що правопорушникам не подобається, що в Марківці з'явиться сучасний зручний туалет. До речі, нові лавочки, які встановлені за рахунок громади, також не всім до вподоби. Біля СБК "Україна" такі ж "небайдужі громадяни" розібрали і розтягли нову лавку. Пишучи про такі "здобутки", стає сумно і прикро, і дуже не хочеться щоб "далі було"...

14:21 30.07.2021

Про хід збирання ранніх зернових культур в сільськогосподарських підприємствах розташованих на території Марківської селищної ради у 2021 році.

Про хід збирання ранніх зернових культур в сільськогосподарських підприємствах розташованих на території Марківської селищної ради у 2021 році.

Сьогодні голова Марківської селищної ради Ігор Дзюба та начальник відділу агропромислового розвитку Григоренко Ірина відвідали СТОВ «Агрофірма «Марківське» (керівник Олександр Палазюк, головний агроном Євген Шимка). СТОВ «Агрофірма «Марківське» друге за величиною площі в обробітку господарство. Площа до збирання озимої пшениці становить 5600 гектар. Станом на 30.07.2021 року зібрано 5000 гектар озимої пшениці з врожайністю 39,8 ц/га, намолочено 19900 тонн зерна. Це найкращий результат по врожайності і отриманні валової продукції між усіх сільгосппідприємств розташованих на території Марківської селищної ради. СТОВ «Агрофірма «Марківське» освоює сучасні новітні технології вирощування зернових і технічних культур, регулярно оновлює свій машино – тракторний парк, завершує будівництво зерносховищ та ремонт складів, що надало можливість не тільки отримувати стабільно високі врожаї, але й зберігати їх. У майбутньому підприємство планує займатися насіннєвою справою і вже робить перші шляхи для її здійснення. Кращі комбайнери Котілевський Олександр, Курячий Володимир, Курячий Сергій, Курячий Андрій, Кувичка Олександр, Котілевський Семен, водії Гура Олександр, Шкиря Микола, Костів Олександр, Тарасенко Олександр, тракторист Воробйов Максим за досягнення високих виробничих показників, сумлінну працю, високий професіоналізм були нагороджені грамотами Марківської селищної ради.

14:20 30.07.2021

Вирішення земельних спорів спеціалістами Марківської селищної ради

Вирішення земельних спорів спеціалістами Марківської селищної ради

30 липня комісія по вирішенню земельних спорів з приводу суміжного землекористування при виконавчому комітеті Марківської селищної ради під головуванням заступника селищного голови Ковтуна Юрія Олексійовича, за участі працівників Марківської селищної ради, депутата Петренка Ігоря Володимировича та інженера-землевпорядника Мірошниченка Сергія Олександровича здійснила робочий виїзд за адресою смт. Марківка, пл. Спортивна. Комісією було розглянуто звернення громадян, що стосувалися суміжного землекористування. Проблемні питання вирішені з дотриманням чинного законодавства. Працюємо для людей!

13:42 30.07.2021

Про впровадження проєкту «Діджиталізація процесів управління – важливий крок у становленні молодої громади»

Про впровадження проєкту «Діджиталізація процесів управління – важливий крок у становленні молодої громади»

Шановні мешканці Марківської громади! Розпочато впровадження проєкту «Діджиталізація процесів управління – важливий крок у становленні молодої громади», що реалізується громадською організацією «Марківська районна організація «Місцевий розвиток» за організаційної підтримки ГО «Взаємодія-Плюс» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції. Проєкт також співфінансується Марківською селищною радою. Головною метою проєкту є впровадження електронних ресурсів, які стануть важливою передумовою розвитку Марківської громади, формування та ефективне використання її природного, ресурсного, економічного та демографічного потенціалів. Основою такої ефективності вбачається наявність повного та достовірного інформаційного забезпечення. Наразі актуальним питанням постає формування достовірної інформаційної бази отриманих ресурсів, спрямованої на чіткий облік наявного потенціалу громади для залучення інвестицій і створення сприятливих та економічно вигідних умов життя і господарювання. Для ефективного проведення моніторингу вкрай важливо мати достатнє та достовірне інформаційне забезпечення, яке охоплюватиме системи первинного, бухгалтерського та бюджетного обліків.

11:47 29.07.2021

Про створення військово-патріотичного клубу "Юний прикордонник" в Марківській громаді

Про створення військово-патріотичного клубу "Юний прикордонник" в Марківській громаді

27 липня відбулася нарада стосовно створення на базі Марківської патріотичної організації "Воїни-прикордонники" військово-патріотичного клубу "Юний прикордонник",яку очолив селищний голова Ігор Дзюба. Також до наради долучилися начальник відділу молоді та спорту Марківської селищної ради Володимир Личман, начальник ВПС "Марківка" Владислав Шевчук, голова та заступник ГО "Воїни-прикордонники" Олександр Піляшенко, Олександр Сиса. За результатами обговорення було вирішено призначити керівником клубу "Юний прикордонник" Олександра Абрамовича.

15:53 27.07.2021

Про хід збирання ранніх зернових культур у 2021 році в сільськогосподарських підприємствах, розташованих на території  Марківської селищної ради

Про хід збирання ранніх зернових культур у 2021 році в сільськогосподарських підприємствах, розташованих на території Марківської селищної ради

Станом на 26 липня  ранніх зернових і зернобобових культур зібрано на площі 14 158гектар, що становить 82 відсотки до загальної площі збирання, намолочено 54418 тонн зерна з урожайністю 38,4 ц/га.    

15:16 27.07.2021

Чергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Чергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Сьогодні, 26 липня 2021 року, селищний голова Марківської селищної ради  Ігор Дзюба провів чергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

14:34 26.07.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь