A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

ПОЧАТОК Є, А ОТЖЕ ДІЛО БУДЕ…

Дата: 09.04.2020 16:06
Кількість переглядів: 660

Фото без описуУ рамках реалізації державної програми «Доступна медицина», що спрямована на забезпечення доступу мешканців сільської місцевості до якісної первинної медичної допомоги, у селі Лісна Поляна Марківської селищної ради активно розпочалось будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини (моно практика з житлом для лікаря).

 Зведення амбулаторії здійснюється за рахунок передбаченої субвенції з Державного бюджету та на умовах співфінансування з місцевими бюджетами. Замовником є Департамент будівництва, енергозбереження, архітектури та містобудування Луганської області, будівельні роботи виконують СБК «Строй сервіс».

Усі будівельні роботи здійснюються відповідно до затвердженого календарного плану.

За словами головного лікаря КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги МРР» Тамари Лигути, будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини саме в селі Лісна Поляна, географічно зручно для всіх мешканців Марківського району, так як знаходиться рівно віддалено від багатьох населених пунктів Марківщини. Фото без опису

В перспективі даний заклад зможе обслуговувати близько 2500  жителів, які долаючи мінімальні відстані, зможуть користуватися медичними послугами, не виїжджаючи за межі рідного села до районного чи обласного центру. Доступні та якісні медичні послуги в умовах нової амбулаторії матимуть змогу отримувати і жителі сіл Скородна, Фартуківка, Тишківка, Марківське, Крупчанське, Сичанське, Бондарне, Виноградне, Городище, Караван Солодкий, Крейдяне, Лобасове. 

В штаті амбулаторії передбачається 1 лікар, дві медичних сестри та водій. Катастрофічною проблемою є брак молодих кваліфікованих кадрів, які після закінчення вишів не дуже то прагнуть повертатися працювати на малу батьківщину. «Нам пощастило, що наразі, лікаря сімейної практики ми маємо, з відповідною освітою та досвідом роботи, яка незабаром виходить з дикретної відпустки, і до завершення будівництва буде працевлаштована в новозбудованій амбулаторії. Добре, що незважаючи на вигідні пропозиції щодо післядикретного працевлаштування, Катерина Гирич погодилася працювати саме у нас! А це вже економія часу на додаткове навчання та пошук спеціаліста відповідного медичного напрямку!» - зауважила Тамара Іванівна.

На якісну злагоджену роботу нового медичного закладу та запровадження сімейної медицини мешканці Марківської громади покладають великі сподівання. Адже незалежно від того чи медична установа діє в обласному, районному центрі чи у селі, лікарські послуги мають бути однаково якісними та надаватись в належних умовах.

Тож, будемо разом слідкувати за розвитком будівництва!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь