A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

ПАМ'ЯТЬ ЖЕРТВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ ВШАНУВАЛИ НА МАРКІВЩИНІ

Дата: 26.04.2020 10:28
Кількість переглядів: 1045

Фото без описуЩороку, 26 квітня вся Україна неначе завмирає… Люди пригадують 1986 рік і страшну аварію на Чорнобильській АЕС. Цього дня вшановують героїзм працівників ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, працівників міліції – всіх, хто брав участь у ліквідації наслідків цієї техногенно-екологічної катастрофи сучасності.

Чорнобиль – це незагоєна рана, не лише наша особиста, а й загальнолюдська, це страшний урок всьому людству. Аварія на ЧАЕС визнана світовим співтовариством як найбільша техногенна катастрофа в історії людства. ООН встановила 26 квітня Міжнародним днем пам`яті жертв радіаційних аварій і катастроф. Але хоча світ і підтримує нас у ліквідації наслідків Чорнобильської аварії, основний, найважчий тягар залишається на плечах України.

Сьогодні, 26 квітня 2020 року. Зазвичай, цього дня, численна марківська громада збираються на мітинг-реквієм, а учасники ліквідації аварії урочистою ходою прямують до пам’ятного знака загиблим побратимам…

Фото без опису Цьогоріч, в умовах суворого дотримання карантинних вимог, селищний голова Марківської селищної ради Ігор Дзюба разом із заступником голови з питань діяльності виконавчих органів влади Володимиром Личманом поклали квіти до пам'ятника Жертвам наслідків аварії на ЧАЕС та вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів аварії хвилиною мовчання.Фото без опису

ІСТОРИЧНА ДОВІДКА

34 роки тому світ сколихнула страшна новина – 26  квітня сталася трагедія, яка увійшла в історію людства під назвою Чорнобильська катастрофа, найбільша техногенна аварія ХХ століття. Відтоді Чорнобиль став зоною душевного болю і постійної тривоги мільйонів українців. Від 26 квітня 1986 року увесь український народ живе "до" і "після". "До" і "після" катастрофи на ЧАЕС. Цьогоріч минає 33 роки від самої більшої  і руйнівної техногенної катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції. Сотні тисяч людей постраждали від аварії. «Територія відчуження» стала непридатною до життя. Люди були вимішені покинути свої домівки; залишити квартири, будинки, городину, худобу, птицю – все що було надбано важкою працею – рухоме і нерухоме майно. Села і міста ставали привидами без життя. Хмара радіоактивного пилу пронеслась над європейськими державами, діставшись аж країн Скандинавського півострова. Ворог був невидимий і жорстокий. Радіація отруїла воду в річках і криницях, проникла у все, що росло і жило на цій благодатній землі.

Чорнобиль практично торкнувся кожного з нас – хвороби, скалічені долі наших рідних, близьких і зовсім невідомих людей, хто ліквідовував наслідки аварії. Чорнобильські дзвони лунають над нами - і того відлуння вистачить ще не на одне покоління. Тож, будемо пильними, і милосердними!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь