A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Школи Марківської ОТГ за рекомендацією МОН України вирішили проводити першовересневі урочистості в кожному класі окремо, без присутності батьків та гостей, з дотриманням безпечного дистанціювання.

Дата: 31.08.2020 16:31
Кількість переглядів: 584

Фото без описуЦього року День знань буде відрізнятися від традиційного: масові заходи, на яких завжди були присутні всі учні, їх батьки, вчителі на сьогодні є не доцільними. Школи нашої громади за рекомендацією МОН України вирішили проводити першовересневі урочистості в кожному класі окремо, без присутності батьків та гостей, з дотриманням безпечного дистанціювання. Щоб дітям створити святковий настрій педагоги готують нестандартні альтернативні форми проведення Дня знань.

Перший урок буде спрямований на формування нової культури поведінки, навчання та перебування у закладах загальної середньої освіти з урахуванням епідеміологічної ситуації, спричиненої короновірусом  на тему «Культура здорового способу життя в нових обставинах».

У своїй роботі заклади освіти району керуються постановами  Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID -19, спричиненої коронавірусом  SARS- CoV-2», Головного державного санітарного лікаря України 22.08.2020 р. №50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (СОVID -19)», листом Міністерства освіти і науки України  05.08.2020 №1/9-420 «Щодо організації роботи закладів загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році».

В закладах розроблені і затверджені рішенням педагогічної ради алгоритми організації навчання та дій на період карантинних обмежень для всіх учасників освітнього процесу.

- Вхід в школи батьків, бабусь та дідусів та інших осіб  крім осіб, які супроводжують дітей з інвалідністю суворо заборонено;

- В школу заходять тільки учні, вчителі та персонал закладу (в масках);

- Під час перерв всі учні (крім 1-4 класів) і вчителі  повинні ходити в масках, на уроках маски дозволяється знімати;

- Вчителям та персоналу закладу щоранку будуть проводити температурний скринінг. Учням-ні. Але за умови поганого самопочуття учень повинен повідомити про свій стан вчителя. Батьки зі свого боку ні в якому разі не відпускаєте дітей до школи з температурою, сильним головним болем, нежиттю чи іншими ознаками ОРВІ;

- Забезпечення питного режиму в школі не буде, тому кожен обов’язково зі своєю пляшечкою води;

- Для кожного класу буде визначено свій вхід до школи і схема руху сходами, по всій школі учням ходити не дозволяється;

- Для кожного класу також будуть відведені окремі перерви для харчування;

- Дезінфекційний режим в  закладах освіти забезпечено

-  Графік руху шкільних автобусів буде дещо змінено у зв’язку із введенням додаткових рейсів (про це буде повідомлено адміністраціями шкіл). Вхід до салону автобуса для всіх учнів 1-11-х класів лише у масці або респіраторі.

Пропонуємо батькам учнів із хронічними легеневими хворобами, розладами імунної системи, захворюванням на цукровий діабет тощо продовжити навчання за більш безпечними для них формами (екстернат, сімейна, педагогічний патронаж або дистанційно).

- Відкриють декілька входів до будівель шкіл;

Спілкування педагогів із батьками слід здійснювати переважно дистанційно за допомогою доступних засобів зв’язку.

Щоб навчання було перш за все безпечним, всім учасникам освітнього процесу - учням, педагогам, всім працівникам закладів освіти, батькам необхідно чітко дотримуватися  протиепідемічних обмежень, адже головна цінність в житті людини – це здоров’я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь