Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

На Марківщині обговорили посилення заходів з виявлення винуватців загорання та притягнення до відповідальності

Дата: 08.09.2020 15:03
Кількість переглядів: 1115

Фото без описуНа території Марківської громади в період піку підпалів сухостою, очерету, листя та трави, навесні та восени, постійно проводяться рейди з виявлення правопорушників, які забруднюють навколишнє середовище. Паліїв мізерні штрафи та попередження не лякають - щороку Марківщина в диму, а пожежна частина систематично ліквідує, або допомагає запобігти наслідкам підпалів. Не зважаючи на жахливий приклад лісових пожеж в Новоайдарському та Станичнолуганському районах, жителі нашого району продовжують стрімко підіймати статистику займань, географія яких поширилася на весь район. Окрім цього, продовжується злісне спалювання огородини на присадибних ділянках, що загрожує не тільки перекиданню вогню у вітряну погоду на житловий сектор, а ще шкодить здоров’ю.

У зв’язку з невтішною статистикою пожеж на території Марківського району на розширеній нараді за участі голови Марківської ОТГ Ігоря Дзюби, в.о. голови райдержадміністрації Олени Цовми, начальника Марківського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України в Луганській області Олександра Стародубцева, начальника Марківського відділу поліції ГУ Національної поліції Віталія Токарєва та прокурора Марківського відділу Старобільської місцевої прокуратури Олександра Беницького було прийнято спільне рішення щодо посилення заходів з виявлення винуватців загорання та притягнення до відповідальності.Фото без описуШановні мешканці Марківської громади, нагадуємо Вам, що згідно «Правил благоустрою в смт Марківка» затверджених 01.03.2018 року рішенням сесії Марківської селищної ради відповідно п.3 Порядок здійснення благоустрою та утримання території об’єктів благоустрою: п. 3.3 забороняється – розводити вогнища, спалювати сміття, виробничі та побутові відходи на територіях підприємств, організацій і населених пунктів, у контейнерах для сміття та організованих звалищ. Таким чином, згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено

Стаття 152. Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів -тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Наполягаємо дотримуватися законодавства України. Категорично заборонено здійснювати підпали в екосистемах, на сміттєзвалищах, у лісах, власних садибах!

До відома!

На позачерговому засіданні Верховної Ради народні депутати ухвалили законопроект „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу)‘‘. Закон передбачає підвищення розмірів штрафів за забруднення атмосферного повітря, знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу, порушення вимог пожежної безпеки в лісах та самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків.

Так, за самовільне випалювання рослинності раніше штрафували громадян 170-340 грн., а посадовців - 850-1190 грн. Тепер же штрафи зросли до 3 060-5 100 грн. та 15 300-20 400 грн. відповідно.

Окрім того, штраф за забруднення атмосферного повітря тепер становитиме 30 600-61 200 грн. або нестиметься відповідальність шляхом обмеження волі до трьох років.

За ть обмежити волю на строк від 2 до 5 років.

Також нововведення стосуються збільшення штрафів за порушзнищення або пошкодження об'єктів рослинного світу громадянам доведеться заплатити 91 800-153 000 грн. або їм можуення вимог пожежної безпеки в лісах. Так, порушники платитимуть штрафи 1 530-4 590 грн. Посадовцям це обійдеться у 4 590-15 300 гривень.

Аби не наробити лиха, бережіть екосистеми Марківщини та України в цілому! Таким чином уникнете кримінальної відповідальності та захмарних штрафів!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь