A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Тепер до ЦНАПу можна не їхати

Дата: 03.12.2020 16:04
Кількість переглядів: 406

Відтепер адміністративні послуги у ЦНАПі Марківської громади можна замовляти онлайн щодня! Це дозволяє зробити новий інструмент, що застосовує в собі новітні інформаційні технології, – так зване електронне урядування.

 В європейських країнах воно давно відоме, адже більш зручне для населення та юридичних осіб. Існує величезна кількість інформаційних мереж, то чому б їх не використати для того, щоб звертатися до органів влади за потребою – в режимі реального часу?  Кожному з нас щодня потрібно чи то отримати довідку, чи оформити папери на соціальний захист, чи одержати консультацію спеціаліста в зручний для себе час. Сучасні технології дозволяють не стояти в чергах, не залежати від транспортного сполучення чи завантаженості потрібного спеціаліста.

Особливо цінним таке рішення стає в наш непростий час для мешканців сільської глибинки. Карантинні обмеження, зокрема дистанційна форма роботи закладів та установ, довгий шлях з села до центру після утворення нових районів і старостатів, страх отримати інфекцію під час прямих контактів, відсутність Інтернету ставлять жителів  у глухий кут.  

 Зарадити у цій ситуації взялися члени громадської організації «Кризька організація «Промінь». В результаті розроблено інформаційний веб-портал електронних адміністративних послуг, розширено функціонал вже наявного у ЦНАПі Марківської селищної ради програмного забезпечення «Універсам послуг», створено «Персональний кабінет мешканця».

Цей кабінет дає можливість отримати громадянам повний спектр адміністративних та дозвільних послуг без відвідування ЦНАПу в режимі 24/7. Тобто ви можете замовити адміністративні послуги, що надаються в режимі онлайн; записатися на прийом до фахівця на зручний для себе день та час з вибором днів на два тижні наперед; отримати супровідну картку з кодом зворотнього зв’язку, що дає можливість у режимі реального часу перевірити стан виконання та/або завантажити результати адміністративних і дозвільних послуг, що запитувалися.

Система електронних послуг дозволяє миттєво обміняти та накопичити в центральній базі даних ПЗ «Універсам послуг» звернень, що надходять з декількох джерел: від спеціалістів Марківського ЦНАПу, з віддалених робочих місць в старостатах, з мобільного ЦНАПу та «Персонального кабінету мешканця».

Все це стало можливим завдяки участі нашої громадської організації в конкурсах малих грантів в рамках Компоненту «Місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади» в межах національного проєкту «Децентралізація» й Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Цей проєкт охоплює  населення колишніх сільських/селищної ради (старостинських округів), що ввійшли до складу об’єднаної територіальної громади, це 10,5 тис громадян. Але по завершенні реформи з децентралізації до Марківської ОТГ приєднаються ще чотири сільських ради, розширивши коло користувачів послугами до 14,2 тис осіб. Придбане програмне, технічне забезпечення та договори про надання послуг будуть передані на баланс Марківської ОТГ для належного утримання й збереження.

Описаний проєкт відіграє важливу роль в становленні нової громади. З одного боку, сприятиме покращенню соціального становища членів громади, з іншого   – слугуватиме важливим інструментом налагодження зв’язків з місцевим самоврядуванням.

Цю публікацію підготовлено у межах проєкту «Адмінпослуги громади на крок ближче до споживача», що реалізується ГО «Кризька сільська організація «Промінь» за організаційної підтримки ГО «Взаємодія-Плюс» в межах національного проєкту «Децентралізація» та Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу. Проєкт співфінансується Марківською селищною радою.

 

Громадська  організація  «Кризька організація «Промінь»

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь