Нарада керівників закладів освіти Марківської громади
З 25 січня 2021 року, після скасування додаткових обмежень, які тривали з 8 до 24 січня, заклади освіти Марківської територіальної громади відновили навчання в очному форматі. Стосовно цього та інших питань щодо організації навчально-виховного процесу у другому семестрі зібрав сьогодні на нараду керівників загальноосвітніх закладів начальник відділу освіти Марківської селищної ради Антатолій Бородавка. Участь у нараді освітян громади взяла заступник голови з соціальних питань Галина Худик та начальник Марківського міжрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області Галина Перепелиця.
Порядок денний передбачав розгляд ряду актуальних освітянських питань, зокрема про порядок закінчення навчального року, організація і проведення державних підсумкових атестацій та зовнішнього незалежного оцінювання, організація роботи учнівського самоврядування у навчальних закладах. Спеціалістами відділу освіти були надані роз’яснення щодо ЗНО-2021.
Особливу увагу на нараді приділили організації харчування вихованців навчальних закладів. Із зазначеного питання присутніх поінформувала начальник Марківського міжрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області Галина Перепелиця. Зокрема обговорили дотримання санітарно-гігієнічних вимог до продуктів харчування та процесів приготування страв у закладах освіти. На нараді йшлося про необхідності дотримання натуральних норм харчування та забезпечення дітей громади повноцінним, збалансованим харчуванням, максимальне охоплення учнів гарячим харчуванням у закладах освіти відповідно до санітарного регламенту харчування. Також, присутнім було доведено нормативно-правову базу щодо організації харчування у 2021 році, вимоги щодо безпечності та якості харчування відповідно до вимог системи НАССР. У своїй доповіді Галина Миколаївна окремо зупинилася на вимогах щодо дезінфекції приміщень навчальних закладів та харчоблоків. Адже дотримання санітарних норм в період пандемії надважливо, особливо коли йдеться про здоров’я наших дітей. Загалом питання якості харчування завжди на постійному контролі у голови громади, тому діалог щодо можливих роз’яснень чи усунення існуючих недоліків налагоджений між закладами освіти та Держпродспоживслужбою.
Тож, нарада пройшла у досить жвавому діалозі й під час обговорення ухвалено конкретні рекомендації з кожного питання.