A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Дії працівників під час пересування при ожеледиці.

Дата: 04.02.2021 14:32
Кількість переглядів: 1103

Фото без описуБіловодське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області звертає увагу усіх працівників підприємств, установ та закладів щодо дій при пересуванні під час ожеледиці.

Ожеледиця - це тонкий шар льоду на поверхні землі, що утворюється після дощу або відлиги при зниженні температури внаслідок замерзання крапель мряки чи дощу на поверхні землі або предметів при температурі від 0 до -6°C.

Відповідно до статті 14 Закону України «Про охорону праці» від 14.10.1992  № 2694-XII працівники зобов’язані дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт та під час перебування на території підприємства.

Найчастіше настання нещасних випадків під час ожеледиці настає через людський фактор, а саме - особисту необережність самих працівників. Щоб зменшити вірогідність падіння працівникам під час пересування пішки в ожеледицю необхідно дотримуватись наступних рекомендацій:

- будьте уважними, ходіть неспішно, ступаючи на всю підошву;

- носіть взуття з глибоким протектором, відмовтесь від високих підборів;

- не тримайте руки в кишенях - це збільшує можливість не тільки падіння, але і більш важких травм, особливо переломів;

- при падінні намагайтеся впасти на бік або на передпліччя, максимально згрупувавшись і напруживши м’язи. Не можна виставляти назад лікті, підставляти долоню витягнутої руки – такі падіння небезпечні переломами;

- обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони покриті льодом. Крім того, вони можуть бути погано закріплені та перевертатися, що додає травмувань;

- обходьте похилу місцевість. Під час пересування по сходах тримайтеся за поручні, дивитися під ноги;

- під час руху біля проїжджої частини тримайтеся якнайдалі від краю, щоб під час падіння не висковзнути на дорогу під колеса транспортних засобів. Треба врахувати те, що в ожеледицю гальмовий шлях  автомобілів значно збільшується;

- тримайтеся на певній відстані від будинків та виробничих споруд, ближче до середини тротуару, з метою запобігання травматизму  задля запобігання нещасних випадків та травм, що загрожують життю і здоров’ю від падіння з даху снігу та бурульок.

Відповідно до статті 13 Закону України «Про охорону праці» від14.10.1992 № 2694-XII роботодавець забезпечує виконання необхідних профілактичних заходів відповідно до обставин, що змінюються. У зв`язку з цим працівники мають право вимагати від роботодавців належного стану шляхів пересування та належного стану виробничих будівель та споруд (посипання антиковзними засобами шляхів пересування, збиття бурульок в місцях небезпечних для працівників тощо).

Біловодське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області наголошує, що вірогідність настання нещасних випадків під час ожеледиці в більшості випадків залежить від особистого відношення працівників до власного здоров’я та виконання необхідних заходів з попередження травматизму.

 

Страховий експерт з охорони праці сектору профілактики страхових випадків Біловодського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області Сокирка О.І.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь