Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Дії працівників під час пересування при ожеледиці.

Дата: 04.02.2021 14:32
Кількість переглядів: 1133

Фото без описуБіловодське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області звертає увагу усіх працівників підприємств, установ та закладів щодо дій при пересуванні під час ожеледиці.

Ожеледиця - це тонкий шар льоду на поверхні землі, що утворюється після дощу або відлиги при зниженні температури внаслідок замерзання крапель мряки чи дощу на поверхні землі або предметів при температурі від 0 до -6°C.

Відповідно до статті 14 Закону України «Про охорону праці» від 14.10.1992  № 2694-XII працівники зобов’язані дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт та під час перебування на території підприємства.

Найчастіше настання нещасних випадків під час ожеледиці настає через людський фактор, а саме - особисту необережність самих працівників. Щоб зменшити вірогідність падіння працівникам під час пересування пішки в ожеледицю необхідно дотримуватись наступних рекомендацій:

- будьте уважними, ходіть неспішно, ступаючи на всю підошву;

- носіть взуття з глибоким протектором, відмовтесь від високих підборів;

- не тримайте руки в кишенях - це збільшує можливість не тільки падіння, але і більш важких травм, особливо переломів;

- при падінні намагайтеся впасти на бік або на передпліччя, максимально згрупувавшись і напруживши м’язи. Не можна виставляти назад лікті, підставляти долоню витягнутої руки – такі падіння небезпечні переломами;

- обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони покриті льодом. Крім того, вони можуть бути погано закріплені та перевертатися, що додає травмувань;

- обходьте похилу місцевість. Під час пересування по сходах тримайтеся за поручні, дивитися під ноги;

- під час руху біля проїжджої частини тримайтеся якнайдалі від краю, щоб під час падіння не висковзнути на дорогу під колеса транспортних засобів. Треба врахувати те, що в ожеледицю гальмовий шлях  автомобілів значно збільшується;

- тримайтеся на певній відстані від будинків та виробничих споруд, ближче до середини тротуару, з метою запобігання травматизму  задля запобігання нещасних випадків та травм, що загрожують життю і здоров’ю від падіння з даху снігу та бурульок.

Відповідно до статті 13 Закону України «Про охорону праці» від14.10.1992 № 2694-XII роботодавець забезпечує виконання необхідних профілактичних заходів відповідно до обставин, що змінюються. У зв`язку з цим працівники мають право вимагати від роботодавців належного стану шляхів пересування та належного стану виробничих будівель та споруд (посипання антиковзними засобами шляхів пересування, збиття бурульок в місцях небезпечних для працівників тощо).

Біловодське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області наголошує, що вірогідність настання нещасних випадків під час ожеледиці в більшості випадків залежить від особистого відношення працівників до власного здоров’я та виконання необхідних заходів з попередження травматизму.

 

Страховий експерт з охорони праці сектору профілактики страхових випадків Біловодського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області Сокирка О.І.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь