Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 26.03.2021 12:41
Кількість переглядів: 434

Фото без описуФото без описуСьогодні, 26 березня, відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, за участі заступників селищного голови Марківської селищної ради та членів комісії.

На порядку денному було лише одне головне питання щодо епідемічної ситуації в громаді, пов’язаної з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 та забезпечення виконання протиепідемічних заходів відповідно до рівня епідемічної небезпеки. Із конкретними відомостями щодо кількості хворих доповідала начальник Марківського відділення лабораторних досліджень Біловодської міжрайонної філії ДУ «Луганський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України Світлана Ковтун. Також вона наголосила на суворій дисципліні дотримання карантинних норм, адже вірус надскладний й дуже небезпечний, мутувавши з минулого року вільно пересувається від літньої людини до дітей. Із ситуацією щодо захворювання з присутніми поділилися очільники первинної та вторинної ланки медичної галузі громади – Тамара Лигута та Андрій Третяк, відповідно. Заступник селищного голови Галина Худик повідомила в свою чергу прокоментувала про стан справ у соціальній сфері громади, а саме: як відомо, з понеділка починається навчальний процес, після весняних канікул, тож на навчання у звичайному режимі виходять всі школи окрім Марківської та Бондарівської гімназії. У зазначених закладах до навчання допускаються лише учні 1-4 класів, 5-11 залишаються на дистанційною до окремого розпорядження. Заклади культури, спорту також працюють дистанційно поки що до 05 квітня. Пізніше буде повідомлено щодо змін. На засіданні була присутня Галина Перепелиця – начальник Марківського міжрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, яка прозвітувала стосовно спільних з Нацполіцією перевірок закладів торгівлі, громадського харчування та великого скупчення людей. Серед населення ведеться активна попереджувальна робота та безпосередній заклик до дотримання карантинних вимог.

Шановні жителі Марківщини, не жартуйте зі своїм здоров’ям , а тим паче з життям. Дотримуйтесь носіння захисної маски у місцях великого скупчення людей, а краще зволікайте відвідування таких місць. Якщо Ви почали відчувати себе погано, не зволікайте, одразу робіть тест, негайно звертайтесь по допомогу та не наражайте своє оточення на ризик захворіти, відповідальніше ставтеся до інших. Наразі Марківський район лідирує на показники хворих:(

Бажаємо всім міцного здоров’я, хто таки захворів – найшвидшого одужання без наслідків, бережіть себе, своїх близьких та Україну»!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь