A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Щодо впровадження проєкту «Телемедецини» в Марківській громаді

Дата: 08.04.2021 10:16
Кількість переглядів: 516

Сьогодні в мультимедійній кімнаті Марківської селищної ради відбулась робоча зустріч з в.о. ректора, доктором фармацевтичних наук, професором ДЗ «Луганського державного медичного університету» Олександром Гудзенко. Одним з ініціаторів заходу виступив депутат Старобільськоі районної ради від Марківщини -Олександр Житін. Марківську громаду на заході представляли заступники селищного голови Андрій Лигута та Галина Худик. Також взяли участь директор КНП «Марківська багатопрофільна лікарня» Андрій Третяк, в.о. головного лікаря КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Тамара Лигута, директор КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Марківської селищної ради» Ірина Денисенко. Предметом зустрічі були два основних питання. Щодо впровадження проєкту «Телемедецини» в Марківській громаді доповідав доцент «Луганського державного медичного університету» Віталій Гончаров. У своїй доповіді він зазначив, що метою проєкту є підвищення якості діагностики та раннього виявлення захворювань, забезпечення доступності своєчасної високоспеціалізованої медичної допомоги для співробітників ДТЕК і членів їхніх сімей, а також усіх мешканців територій діяльності компанії. Проєкт «Телемедицина» передбачає обладнання та підключення медичних установ міст діяльності ДТЕК у єдину національну телемедичну мережу для забезпечення доступності, якості та безпеки медичної допомоги для населення в момент необхідності незалежно від територіального знаходження пацієнта.

Говорячи про проєкт телемедицини, Віталій Гончаров окреслив його основні складові:

1.   Якість. Сімейний лікар може запросити і отримати консультацію спеціалістів обласної клінічної лікарні, знаходячись у віддаленому населеному пункті. Це дистанційне уточнення діагнозу, допомога лікарю практично на робочому місці. За необхідності консультування у національних інститутах.

2.   Швидкість. Для пацієнта, що знаходиться у критичному стані, швидкість є питанням життя. Телемедицина дає можливості для ургентної екстреної консультації

3.   Доступність. До телемедичної мережі буде інтегрована первинна ланка медичної допомоги.

4.   Онлайн-консиліуми. Телемедицина дає змогу об’єднувати групу лікарів, проводити консиліуми та конференції між різними спеціалістами стосовно проблеми одного пацієнта.

5.   Телеосвіта. Є можливість дистанційного підвищення кваліфікації медичних працівників, навчання їх новим медичним навичкам через вебінари та лекції на сайті ЗДМУ.

6.   Об’єднання. Телемедицина забезпечить створення єдиного медичного простору.

7. Цифрове рішення виїзної консультативної допомоги (санавіації). Всі лікарські консультації терапевтичного профілю - виключно дистанційні.

Підсумовуючи вищесказане, керівники медичної галузі громади підкреслили вкрай необхідність реалізації даного проєкту на нашій території, тому найближчим часом будуть підписані договори й Марківська громада отримає все необхідне для функціонування проєкту.

Питання щодо вступної кампанії до ДЗ «Луганський державний медичний університет» розкрив власне його очільник – Олександр Павлович Гудзенко, більш детально про умови вступу доповнив секретар приймальної комісії Олександр Янчевський. Більш детальну інформацію стосовно закладу випускники 2021 року нашої громади зможуть ознайомитися на офіційному веб-сайті  ДЗ «Луганський державний медичний університет» за посиланням: http://www.lsmu.edu.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь