A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Оформити «ідентифікаційний код» можна через послугу «єМалятко»

Дата: 22.06.2021 15:57
Кількість переглядів: 313

У Головному управлінні ДПС у Луганській області інформують. Постановою  КМУ від 10.07.2019 № 691 “Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини” (далі – Постанова №691) затверджено порядок надання комплексної послуги “єМалятко”.

Відповідно до п. 1 розділу ХІV Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом МФУ від 29.09.2017 № 822 із змінами (далі – Положення № 822) у батьків новонародженої дитини під час державної реєстрації народження дитини одночасно є можливість здійснити реєстрацію її у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр). У такому разі Облікова картка фізичної особи – платника податків за формою № 1ДР (далі – Облікова картка за ф. № 1ДР) не заповнюється, а реєстрація здійснюється на підставі відомостей, що містяться у заяві про державну реєстрацію народження, в обсязі, необхідному для проведення реєстрації, отриманих у порядку інформаційної взаємодії з Державного реєстру актів цивільного стану громадян. Відомості про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру передаються до Державного реєстру актів цивільного стану громадян та відображаються у відповідному актовому записі та свідоцтві про народження.

Після внесення до свідоцтва про народження реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру Міністерство юстиції України направляє до Державної податкової служби України відомості про такий документ, а також відомості про унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності), для внесення інформації до Державного реєстру.

Також фізичні особи, віком від 14 до 18 років, під час оформлення паспорта громадянина України вперше одночасно мають можливість зареєструватися у Державному реєстрі платником податків за реєстраційним номером облікової картки платника податків з його відображенням надалі у паспорті громадянина України відповідно до п. 2 розділу ХІV Положення № 822 та відповідно до Постанови № 691.

У такому разі Облікова картка за ф. № 1ДР не заповнюється, а реєстрація здійснюється на підставі відомостей, що містяться у заяві-анкеті, яка подається під час оформлення паспорта громадянина України. Дані, необхідні для проведення реєстрації, направляються до Державного реєстру у порядку інформаційної взаємодії.

Головне управління ДПС у Луганській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь